Rönsyt kasvavat laulaen

Kello kymmenen välitunnilla Tuppuralan ala-asteen pihalla on havaittavissa selvää hävikkiä. Monet oppilaista ovat musiikinopettaja Irja Halosen vetämissä kuoroharjoituksissa. Halosen johtama Tuppuralan kuoro, Rönsyt, koostuu 85 oppilaasta, mukana on laulajia ensimmäisestä kuudenteen luokkaa. Tässä kuorossa ei ole myöskään pulaa laulavista pojista. Välitunneilla laulaminen keksittiin, kun koulun jälkeiselle kerhotoiminnalle ei löytynyt rahaa. Laulamisen ilon lisäksi kuoroharrastuksella on myös kasvatuksellista antia, Halonen toteaa.

Musiikki on kuulunut Irja Halosen elämään aivan lapsuudesta asti. Ensimmäisiin muistikuviin kuuluu mieskuoron perustaminen Juvalle 6-vuotiaana. Mikkelissä hän on opettanut eri kuorokokoonpanoille laulamista 1970-luvun alusta lähtien.


Kuuntele Irja Halosen pitkä haastattelu. (Kesto 30 minuuttia.)


Katso video!


ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


(Nettivideo: kuoroharjoitukset Tuppuralassa, kesto n. 4 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman version 8 ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videoleikkeen kuvasivat Matti Markkanen ja Jaakko Oranen ja sen leikkasi Jaakko Oranen. Tuotannon ohjasi Matti Markkanen.)

Nettiradio Mikaelin arkistosta: