Lapset mukaan elokuvan tekoon

Copyright: Sippo Seurujärvi

"Viisiminuuttinen tarina on napakka, mainio katsoa ja se sisältää yhden käänteen. Ajattelee, että on olemassa joku joka kuulee sen tarinan, ja tärkeimpiä asioita on yllättää se kuulija. Minä lähden tarinassa aina liikkeelle paikasta", kertoo elokuvaohjaaja Kaija Juurikkala omasta tavastaan tehdä elokuvaa.

Elokuvatyön osaamistaan Kaija Juurikkala siirsi savonlinnalaisten opettajien hyödynnettäväksi luennoidessaan aiheesta "Kuinka teen videon lasten kanssa".

Kaija Juurikkala Savonlinnassa marraskuussa 2001. Katso video!


ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Kaija Juurikkala. Copyright: Jouko Teräs

Nettivideo kestää noin 7 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon on toimittanut Sippo Seurujärvi, kuvannut ja leikannut Jouko Teräs. Tuotannon ohjaajana on toiminut Matti Markkanen.

Elokuvaohjaaja Kaija Juurikkala tuli tutuksi ohjatessaan elokuvan "Kyytiä Moosekselle". Juurikkala palkittiin tämän vuoden Matti Pellonpää -palkinnolla. Palkintoperusteissa todetaan Juurikkalan edistäneen erinomaisesti lasten ja nuorten elokuvakulttuuria.

Kaija Juurikkalalalla on kaksi tutkintoa, opettajan ja Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen laitokselta saadut taiteen maisterin paperit. Elokuvaohjaajan töitä Kaija Juurikkala on tehnyt kymmenen vuotta.


Otteita Kaija Juurikkalan luennosta Savonlinnan OKL:ssä.

Kesto noin 15 minuuttia.