Ammattikorkeakoululle tuli täyteen 10 vuotta

Copyright: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Pääsy mukaan ammattikorkeakoulukokeiluun tammikuussa 1992 käynnisti kehittymisen ja myllerryksen vuosikymmenen Mikkelin ammattikorkeakoulussa. Alkujaan kahden oppilaitoksen yhteenliittymästä muodostui yhdentoista oppilaitoksen kokonaisuus, joka edustaa seitsemällä koulutusohjelmallaan maan laajinta tarjontaa. Yhteinen kehityspolku on muuttanut koulutuksen rakenteita, tuonut kansainvälisyyden osaksi arkea ja asettanut jatkuvat kehittämispaineet.

Muutos oli välttämätön
Mikkelin teknillisen oppilaitoksen pitkäaikainen rehtori Olli Vahteristo oli mukana ammattikorkeakoulun suunnittelussa ja käynnistysvaiheessa. Yhtenä tärkeimpänä saavutuksena Vahteristo pitää ammatillisen koulutuksen arvostuksen nousua ja sitä kautta opiskelijoiden lisääntynyttä kiinnostusta opintoja kohtaan.

Liiketalous aloittaa jatkotutkinnot
MAMK:n liiketalouden koulutusyksikkö aloittaa ensimmäisenä jatkotutkinnon toteuttamisen. Sisällöt ovat valmiina, opiskelijoita haetaan parhaillaan, mutta tutkinnon paikkaa koulutuskentässä ja valmistuvien nimikettä joudutaan vielä miettimään, tuumii yksikön johtaja Marjo Nykänen.

Copyright: Päivi Kapiainen-Heiskanen

LVI-opintoja voi suorittaa tohtorin hattuun saakka
Koko 90-luvun oppilaspulasta kärsinyt LVI-tekniikan insinöörikoulutus kansainvälistyi vuosikymmenessä; testattua tulivat niin vaihto-ohjelmat kuin englantilaisyliopiston master-tutkinnot ja parhaillaan tohtorin väitöstään valmistelee kolme jatko-opiskelijaa, ynnää yliopettaja Esa-Matti Laiho.

Kun vahtimestarit muuttuivat matkaoppaiksi
Tekniikan kampuksen kansainvälistyessä myös vahtimestareiden tehtävänkuvat muuttuivat huimasti. Tehtävät vaihtelivat vieraiden kyydityksestä itärajalle huipputekniikan käyttökoulutukseen ja turvallisuusasioiden järjestämiseen, miettii vastaava vahtimestari Markku Vuorinen.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkit: