Noste syventää ammattiosaamista työelämän ehdoilla

Copyright: Mervi Sensio

Valtakunnallinen Noste-ohjelma haluaa nostaa aikuisten ammattilaisten osaamista. Ohjelma markkinoi koulutuksia myös suoraan työnantajille toivoen, että palkan maksajat hoksaavat henkilöstön koulutuksessa omatkin etunsa. Tarkoitus on, että työssäkäyvä saa osaamisestaan virallisen tutkintotodistuksen, uusia eväitä työhönsä ja voimia pitkää työuraa varten. Työnantajan hyöty tulee osaavamman työvoiman kautta. Projektipäällikkö, yrittäjä, opiskelija ja opettaja kertovat, miten Noste toimii.

Ammattilaisille osaamisen kohottamiseksi
Nosteen tarjoama koulutusmahdollisuus tuo etuja niin työntekijälle kuin työnantajillekin, Mikkelin Seudun Nosteen projektipäällikkö Heli Tirri vakuuttaa. Hän räätälöi koulutuksia jokaiselle, joka uskaltautuu tunnustamaan omat tai työntekijöidensä koulutustarpeet. Pelkkä oppimisen halukin riittää, sillä tarvetta löytyy aina.

Henkilöstön koulutus on yrittäjän etu
Hyvärisen Jarmon yrityksessä työntekijät opiskelevat työpaikalla työaikaan. Yrittäjä uskoo, että koulutukselle menetetyt työtunnit tulevat varmuudella erilaisina hyötyinä takaisin. Toisaalta kouluttautuminen on välttämätöntäkin, sillä ala liikkuu eteenpäin vauhdilla ja tietotaidon hallinta on siirtynyt asiakkaalta työn tekijälle.

Copyright: Mervi Sensio

Koulutus on tarpeellista ja merkityksellistä
Kauko Loponen opettelee vartijan ammatin saloja, vaikka on työskennellyt vartijana jo 13 vuotta. Ammattilainen saa koulutuksesta uusia eväitä työlleen, hän tietää nyt kokemuksesta. Turvallisuusalan kouluttaja Marjuska Falck on Loposen opettaja. Hän kouluttaa alalle aikovia sekä alalla jo pitkään työskennelleitä ja toteaa, että koulutus on kaikille tarpeen.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkki: