Henkilöstön koulutus antaa yrittäjällekin

Jarmo Hyvärinen. Copyright: Mervi Sensio

Oppipoika ammattilaisen rinnalla on nykyään liian kallis tapa hankkia osaavaa työvoimaa, yrittäjä Jarmo Hyvärinen tietää. Siksi osaamista on hankittava muilla keinoilla. Hyvärisen tilauskonepajan työntekijät ovatkin nyt päässeet räätälöityyn koulutukseen, jossa nostetaan työntekijöiden osaamista ensin perustutkintotasolle ja siitä erikoisammattitöihin. Opiskelu tapahtuu työpaikalla työaikaan. Yrittäjän mukaan koulutukselle menetetyt työtunnit tulevat toisessa päässä varmuudella takaisin. Henkilöstön koulutus on yrittäjänkin etu.

Hyvärisen yrittäjäura nytkähti liikkeelle 1986 yhden miehen yrityksestä, jossa Hyvärinen korjasi raskasta kalustoa. Nykyisellä nimellä, Raskaankaluston korjaamo Jarmo Hyvärinen, yritys on toiminut vuodesta 1995 lähtien. Vuosien varrella tilauskonepajaksi kehittynyt firma työllistää tänään 16 henkeä. Hyvärinen kehuu henkilöstöään täydeksi kympiksi. Asenteet työntekoon ovat kohdallaan ja alan vaatimaa luottoa löytyy. Perusosaamisessakaan ei ole vikaa. Kouluttautumiselle nähtiin kuitenkin tarvetta, sillä ala liikkuu eteenpäin vauhdilla ja tietotaidon hallinta on siirtynyt asiakkaalta työn tekijälle.


Näihin töihin tarvitaan ammattimiestä
Ennen tiesi asiakas, nyt työmies


Ennen vanhaan metallimiehiä syntyi vanhemman ammattilaisen rinnalla. Oppipoikatyyli oli hyvä, mutta nykypäivänä mahdotonta, Hyvärinen toteaa. Tuottamatonta työntekijää ei voi pitää. Uutta miestä ottaessaan hän katsoo kuitenkin ensin suoraselkäisyyden ja vasta sitten paperit. Kokemuksesta mies tietää, että rakennusmiehestäkin voi tulla hyvä metallimies jos motivaatiota oppimiselle löytyy.


Oppipoikatyyli ei enää onnistu


Koulutustarpeesta Hyvärisen yrityksessä puhuivat ensin työntekijät. Yrittäjä otti pallon vastaan ja ryhtyi haravoimaan erilaisia mahdollisuuksia. Puolivahingossa hän törmäsi Nosteeseen, joka tuntui järkevältä ja selkeältä. Innokkaimpien lisäksi koulutukseen kyseltiin koko henkilöstöä. Ensin oli haparointia, Hyvärinen myöntää. Miksi ammattimies lähtisi puuduttamaan takapuoltaan koulunpenkkiin, mitä jos tietäjäksi itsensä kuvitellut ei pääsekään tenteistä läpi? Loppuen lopuksi porukasta oppiin lähti yhdeksän. Ne, jotka eivät lähteneet, saivat päätökselleen Hyvärisen hyväksynnän, sillä ilman omaa motivaatiota oppi menee hukkaan, yrittäjä uskoo. Käytännössä opiskelu tapahtuu työpaikalla ja työaikaan. Opettaja marssii kirjoinensa pajan kokoushuoneeseen joka tiistai. Teoriajaksoja on istuttu myös koululla. Muutoin oppiminen tapahtuu työssä, jossa uudet tiedot ja taidot ovat jo näyttäytyneet, vaikka opiskelua on vasta vuosi takana.


Perustutkintoja ja erikoisosaamista
Kuinka paljon koulutus haukkaa työaikaa?


Suurin hyöty kouluttautumisesta tupsahtaa tietysti työntekijän syliin, sillä onhan tietotaito ensin työntekijän päässä ennen kuin se siirtyy yrityksen hyödyksi. Silläkin riskillä, että työntekijä häipyy koulutuksen jälkeen osaamisineen muille maille, Hyvärisen mielestä on yritykselle kannattavaa antaa koulutukselle paukkuja. Järkevää on myös etsiä sellainen koulutus, mikä vastaa juuri tämän yrityksen tarpeisiin, eikä häiritse tärkeintä eli asiakaspalvelua.


Miksi valitsit Nosteen?


Yrittäjät eivät välttämättä aina suhtaudu henkilöstönsä koulutukseen suopeasti, sillä usein koulutus maksaa ja haukkaa myös palan arvokasta työaikaa. Hyvärisen mukaan tällainen asenne on viime aikoina kuitenkin murtunut, ja henkilöstön osaamiseen ymmärretään panostaa jo yrittäjän oman edunkin nimissä. Yrittäjän yksi hyöty on selittämättäkin selvä. Osaavan työporukan kanssa hommat yksinkertaisesti hoituvat. Lisäksi Hyvärinen luettelee sellaisia etuja, jotka vaikuttavat suoraan yrityksen menestykseen. Viimeisenä niittinä on tulevaisuus, joka suorastaan vaatii koulutettua henkilökuntaa. Nämä porkkanat riittävät jo yhdelle yrittäjälle.

Copyright: Mervi Sensio
Yrittäjän hyöty?
Oletko itse kouluttautunut aikuisena?


Hyvärisen mielestä huonoa työntekijää ei ole olemassakaan. On yrittäjän tehtävä saada työntekijät nauttimaan työstään, motivoida heidät kehittämään itseään ja tekemään juuri tätä työtä innolla, Hyvärinen sanoo. Tällä erää hänen työntekijöilleen on suunniteltu kolmen vuoden koulutusjakso ja porukka on innolla mukana siivoojaa ja konttoripäällikköä myöten. Osana motivaatiota on varmasti yrittäjän lupaama palkankorotus, joka tulee heti, kun opiskelut saadaan päätökseen. Yrittäjän omassa tulevaisuudenkuvassa taas näkyy, että tämän koulutuksen kautta työt tehdään helpommin, nopeammin ja viimeisen päälle oikein. Ja voihan se olla, että kolmen vuoden päästä etsitään taas uutta koulutusta. Sillä jos miettii meren kiveä, kuinka sileäksi se voikaan hioutua, yrittäjä pohtii ihmisen kehittymistä aina paremmaksi tekijäksi.

Takaisin