Nuorisokeskus tarjoaa luontoelämyksiä Nurmeksessa

Copyright: Jarkko Tikka ja Perttu Tuominen

Vaara-Karjalassa sijaitseva Hyvärilän nuorisokeskus tarjoaa nuorille monenlaista luontoon, elämyspedagogiikkaan ja ryhmäytymiseen liittyvää tekemistä. Nurmeksessa leirikoululaisten suosikkitekemistä ovat nykyään paint ball, köysilaskeutuminen ja jousiammunta. Lisäksi vieraillaan paikallisissa kohteissa, kuten kouluissa, museoissa tai luonnonpuistoissa.

Hyvärilän nuorisokeskus on yksi Suomen Nuorisokeskus ry:n kymmenestä keskuksesta, jotka ovat erikoistuneet leirikoulujen järjestämiseen. Leirikoululaisille tarjotaan eri puolilla maata ohjelmia, joissa näkyvät jotenkin paikalliset olosuhteet ja luonto; Lapissa perehdytään Lapin juttuihin tai länsirannikolla tulee meri tutuksi. Vaara-Karjalassa sijaitsevassa Hyvärilän nuorisokeskuksessa tekeminen liittyy usein karjalaisuuteen ja vaaramaisemiin.

Leirikouluohjelma Hyvärilässä tapahtuu pääosin ulkona ja luonnossa. Leirikoululaiset pääsevät itse puuhailemaan luonnossa, kuten melomaan, retkeilemään tai vierailemaan erilaisissa kohteissa. Kurssikeskuksen sisätiloista puolestaan löytyvät seikkailurata, kiipeilyseinä sekä jousi- ja ilmakivääriammuntaradat.

Nuorisoemäntä Tuija Hurri kertoo leirikouluista Hyvärilässä.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 4 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon ovat toimittaneet, kuvanneet ja editoineet Jarkko Tikka ja Perttu Tuominen.