Historia tutuksi itse tekemällä

Copyright: Jaakko Oranen

Mikkeliläisen Olkkolan koulussa toteutettiin lukuvuoden 2000 - 2001 aikana toteutettiin projekti, jossa oppilaat perehdytettiin entisajan savolaiseen veneilykulttuuriin. Vuoden aikana maalattiin, kirjoitettiin ja rakennettiin veneisiin liittyviä asioita. Vuosi huipentui kirkkoveneretkeen Saimaalla.

"Koulumme sijaitsee Porrassalmen historiallisessa ympäristössä ja siksi oli luontevaa lähteä perusteellisemmin pohtimaan, miten ihmiset ovat ennen eläneet ja miten he ovat vesillä liikkuneet", perustelee Olkkolan koulun rehtori Hannu Korhonen hanketta. Vuoden aikana oppilaat etsivät koulu- ja tietokirjoista veneilyyn liittyviä kuvia ja kirjallista materiaalia ja koostivat siitä koulun seinällä laajan esityksen. Osa oppilaista laati esitelmiä veneily-aihetta käsitelleistä taiteilijoista ja pienoismalleja eri venetyypeistä rakennettiin useita.
"Asiaa lähestyttiin monipuolisesti eri näkökulmista, joten jokainen oppilas löysi itselleen mieluisen lähestymistavan", Hannu Korhonen toteaa.

Nettivideolla Olkkolan koulun oppilaat kertovat, miten veneprojekti eteni ja mitä kaikkea vuoden aikana tehtiin.


56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää 14 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8); vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon on leikannut ja toimittanut Matti Markkanen, kuvannut ja äänittänyt Jaakko Oranen.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkki: