Satavuotiaan koulun väki teki historiikkivideon

Copyright: Jaakko Oranen

Mikkeliläisen Olkkolan koulun neuvottelukunta päätti tuottaa kyläkoulun satavuotiaasta historiasta videokoosteen juhlakansalle. Ajatuksena oli kertoa koulun tarinaa oppilaiden omina muisteluksina 20-luvulta alkaen. Kuvitusta kerättiin oppilailta, opettajien arkistosta ja maakunta-arkistosta.

Tarina alkaa koulurakennuksen suunnittelusta. Vuosisadan alussa koulun pihapiiriin kuului muun muassa rakennus opettajan possulle ja lehmällekin. Vaikka tunnelma kyläkoulussa on säilynyt oppilaiden muisteluksissa hyvänä vuosikymmenestä toiseen, esimerkiksi kouluruokailu on kokenut melkoiset mullistukset. Tässä nähtävä nettivideo on lyhennetty alkuperäisestä, parisenkymmentä minuuttia kestävästä historiakoosteesta.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Video kestää noin 11 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon kuvasi ja editoi Jaakko Oranen koulun lokakuussa 2003 järjestettyyn 100-vuotisjuhlaan. Tuotannosta vastasi Olkkolan koulun neuvottelukunta.

Olkkolan koulu sijaitsee kahdeksan kilometriä päässä Mikkelistä historiallisen Porrassalmentien varrella. Oppilaita on koulussa tällä hetkellä liki 50. Koulu on mukana erilaisissa kansainvälisyys- ja tietotekniikkahankkeissa.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkki: