Oppisopimuksella ammatti ja käytännön työkokemusta

Oppisopimuskoulutus on saavuttamassa yhä suurempaa suosiota sekä nuorten että vähän vanhempien koulutusmuotona. Aiemmin ajateltiin, että oppisopimuskoulutukseen hakeutuvat ainoastaan ne, joille ei koulunpenkillä istuminen maita. Nyt kysyntää olisi enemmän kuin tarjolla olevia oppisopimuspaikkoja.

Opetushallituksen koulutuspoliittisissa linjanvedoissa suositaan oppisopimuskoulutusten kasvua. Tavoitteena on, että 20 prosenttia nuorten toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta suoritettaisiin oppisopimusten kautta. Oppisopimuksen kehittäminen Suomessa kuuluu myös Euroopan Sosiaalirahaston Tavoite 3 -ohjelmaan. Tarkoituksena olisi synnyttää kaikkiaan 30 000 uutta oppisopimusta vuoteen 2000 mennessä.

  • Oppisopimuksella voi opiskella yli 300 ammattiin
    Mutta mitä oppisopimuskoulutus on käytännössä? Kuinka oppisopimuspaikan löytää ja millaiset ovat oppisopimusopiskelijan opintososiaaliset edut? Koulutussihteeri Kirsi Hynninen Pirkanmaan oppisopimuskeskuksesta kertoo.

  • Ofergo Oy:n toimitusjohtaja innostui opiskelemaan
    Vuoden alussa voimaan astuneen lakimuutoksen myötä myös yrittäjillä on ollut mahdollisuus kouluttaa itseään oppisopimuksella. Ofergo Oy:n toimitusjohtaja Jukka Heikkilällä on yrittäjän ammattitutkinto jo melkein taskussa.

  • Oppisopimus ponnahduslautana ammattiin
    Erno Uusitalo valitsi koulutusmuodokseen teoriapainotteisen lukion jälkeen käytännönläheisen oppisopimuskoulutuksen, ja on ollut valintaansa tyytyväinen.

© Nettiradio Mikaeli 1999 / Nina Kurki