Ammatiksi nuoret, kulttuuri ja teatteri

Copyright: Mikko Männistö & Olli Rahunen

Mikkelin ammattikorkeakoulun tutor-vastaava Hanna Parviainen päätyi sattuman kautta Mikkelin opiskelemaan. Parviainen opiskelee toista vuotta Paukkulassa Kulttuuri-, nuoriso- ja sosiaalialan laitoksella kansalaistoimintaa ja nuorisotyötä. Siilinjärveläissyntyinen Hanna Parviainen nähdään myös opiskelijayhdistystoiminnassa hankkimassa valmiuksia tulevaa työuraa varten. Koululta ja opiskelijayhdistykseltä ylijäävä aika kuluu teatteriharrastuksen parissa.

Tutor-vastaavana Hanna Parviainen katsoo sen perään, että kaikki Mikkelin ammattikorkeakoulun 4000 opiskelijaa otetaan hyvin vastaan uuteen oppilaitokseen ja kaupunkiin. Ison osan hänen omasta vapaa-ajastaan vie myös teatteri. Hanna Parviaisen mukaan teatteri on kulkenut aina. Hän on tehnyt improvisaatioteatteria, lasten teatteria ja nuorisoteatteria. Myös mieluisin työ olisi aikanaan kulttuuriin ja nuorisoon liittyvä projektityö vaikkapa jossakin järjestössä. Myös festivaalien järjestäminen kiehtoo.

Hanna Parviainen. Copyright: Mikko Männistö & Olli Rahunen
56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 7 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon kuvasi ja editoi Mikko Männistö ja Olli Rahunen.

Mikkeli on pieni mutta pippurinen opiskelijakaupunki, jonka kannattaisi mainostaa muutakin kuin Mannerheimia, Hanna Parviainen heittää. Opiskelijalle kaupungissa on hänen kokemuksen mukaan vaikka mitä menomestoja ja mahdollisuuksia.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: