Pillerinpyörittäjien koulu

Anne Karjalainen. Copyright: Jenni Huotari

Haluaisitko valmistaa lääkkeitä ja tehdä töitä apteekissa? Anne Karjalaisen myötä voit tutustua farmasian alan opiskeluun Kuopiossa.

Anne pääsi ylioppilaaksi Paltamon lukiosta vuonna 1998. Hän kiinnostui farmaseutin opinnoista, koska niihin sisältyy häntä yläasteella ja lukiossa kiinnostaneita aineita eli biologiaa, kemiaa ja matematiikkaa. Opiskelu on monipuolista ja aineita on paljon. Aluksi on ihmisen anatomiaa ja fysiologiaa, joka on laajempaa ja yksityiskohtaisempaa kuin lukion biologia. Kemiaa opiskellaan myös aika paljon ja tehdään runsaasti harjoitustöitä laboratoriossa. Pakollisia kieliä ovat ruotsi ja englanti, mutta myös latinaa voi opiskella. Lääkkeen valmistuksessa valmistetaan esim. voiteita. Lisäksi on tautioppia ja lääkehoitoa, jossa opitaan lääkkeistä ja niiden vaikutuksista. Farmasian alan tutkintoja ovat kolmivuotinen farmaseutin tutkinto ja viisivuotinen proviisorin tutkinto. Anne itse on juuri loppusuoralla farmasian alan opinnoissa.

Annen mielestä opiskelussa on kiinnostavaa oppia ihmisen sairauksista ja miten niitä voidaan hoitaa lääkkeillä. Eniten työtä opiskelussa tuottaa ehkä kemia. Opiskelijat ovat melko nuoria, mutta joukossa on myös vanhempia, joilla on jo joku muu ammatti. Kuopiossa on paljon vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Varsinkin ulkoilu- ja urheilumahdollisuudet ovat mahtavat, Anne kertoo. Kuopiossa on myös vilkas opiskelijaelämä ja paljon opiskelijatapahtumia.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkkejä: