Sippo Seurujärvi on harjoitustoimitusten monitoimimies

Sippo Seurujärvi. Copyright: Katriina Partanen

Sippo Seurujärvi on media-alan moniosaaja. Alun perin mies on kotoisin Ivalosta, mutta päätyi mutkan kautta Mikkeliin vetämään nuorten harjoitustoimituksia. Kokemusta ja tuntumaa alalle hän on hankkinut paikallisradion toimituksessa Inarissa sekä Nettiradio Mikaelissa Mikkelissä. Nykyään hän pyörittää Enter net stop -nettikahvilaa sekä ohjaa kahden harjoitustoimituksen väkeä: Otavan Opiston kaikille avoimen Xsiten ja viittomakielisen Deaf Zonen.

Sippo Seurujärvi päätyi Inarin kunnan viestintäpajalle innostuttuaan käymästään kuva- ja äänityönkurssista. Pääasiassa hän toimi paikallisradio Radio Inarin toimittajana, mutta suoritti samalla myös viestinnän perustutkinnon oppisopimuksella. Viestintäpajalla vierähti melkein viisi vuotta. Ajasta jäi paljon hyviä kokemuksia ja muistoja.


Kokemuksia ja muistoja Inarista


Mikkeliin Sippo Seurujärvi päätyi tyttöystävänsä vanavedessä neljä vuotta sitten, ja nyt hän on monessa mukana. Seurujärvi ohjaa esimerkiksi kahta harjoitustoimitusta, joiden toiminta perustuu nuorten vapaaehtoiseen osallistumiseen. Molemmilla - sekä Xsitellä että Deaf Zonella - on omat nettisivut, joihin nuoret tuottavat materiaalia heitä itseään kiinnostavista aiheista. Sippo Seurujärven tehtäviin kuuluu kokonaisvaltainen harjoitustoimitusten pyörittäminen sekä toimituksellinen ohjaaminen. Harjoitustoimituksiin tulijoita kiinnostaa yleensä mediakentällä temmeltäminen, Seurujärvi miettii.


Mikä on Xsite?
Minkälaista palautetta olette saaneet?
Mikä juttu on jäänyt erityisesti mieleen?


Xsiten kupeessa on toiminut vuoden verran maan ensimmäinen viittomakielisten oma harjoitustoimitus. Pioneeriporukka on luonut nopeasti raamit toiminnalle ja oman värikkään sivuston videotuotannoilleen.


Mistä idea Deaf Zoneen?
Millaisen vastaanoton Deaf Zone on saanut?


Copyright: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Sippo Seurujärvi on työskennellyt nuorten parissa koko työhistoriansa. Hänen mielestään nuorten kanssa on mukava työskennellä, koska he ovat aidosti mukana siinä mitä tekevät ja antavat suoraa palautetta. Seurujärven mukaan nuoria kiinnostaa projektiluonteinen tekeminen, missä lähdetään liikkeelle ideasta ja jalostetaan se valmiiksi tuotokseksi, kuten esimerkiksi musiikkivideoksi. Seurujärvi on ilahtuneena pannut merkille, että nuoria kiinnostaa myös radiokuunnelmien teko.


Media-alalla työllistyminen on vaikeaa


Seurujärvi haluaisi kehittää harjoitustoimituksia niin, että niissä olisi käytössä enemmän kalustoa ja tuon tuosta vetovoimaisia vierailevia ohjaajia. "Ohjaamaan olisi kiva saada sellaisia ihmisiä, jotka antaisivat osan itsestään näille nuorille".

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkit: