Nuoret kisailivat käden taidoissa

Copyright: Matti Markkanen

Ammatillisen koulutuksen ja työn tekemisen arvostus ovat päätavoitteena jokavuotisissa Taitaja-kilpailuissa. Etelä-Karjalan messukeskuksessa ratkottiin viime viikolla yli 30 ammattialan Suomen mestarit kolmipäiväisessä kisassa. Imatran lisäksi kisailtiin Mikkelin ammattioppilaitoksessa, jossa otettiin mittaa auton maalauksessa ja autokorin korjauksessa.

Imatralla ja Mikkelissä Taitaja 2002 SM-kisoihin osallistui kaikkiaan 250 nuorta. Kilpailut ovat osa maailmanlaajuista järjestelmää, jossa haetaan käden taitojen ammattilaisia ja samalla pyritään nostamaan näiden taitojen arvostusta.

"Tämänvuotisten kisojen yhtenä tarkoituksena oli myös hioa kisakoneistoa tulevia Nuorten Ammattitaito-olympialaisia varten, jotka pidetään vuonna 2005 Helsingin Messukeskuksessa", kertoo Mikkelin ammattioppilaitoksen rehtori Jaakko Niemi. Kolmen vuoden kuluttua pidettäviin kisoihin otetaan 2 500 kilpailijaa useista kymmenistä maista.

Taitaja 2002 -kilpailut ovat myös yleisölaji, ja Mikkelissäkin kisat keräsivät kiinnostuneita katsojia. Tehtävät edustavat kunkin ammatin ydinalueita, ja työn tuloksia arvosteli raati, johon kuului sekä työelämän ja oppilaitosten edustajia.

Copyright: Matti Markkanen

Katso kisatunnelmia nettivideolta. Haastateltavina rehtori Jaakko Niemi ja opettaja Tuure Kiiskinen Mikkelin ammattioppilaitoksesta, kilpailun päätuomari Seppo Nissinen Joensuun oppimiskeskuksesta sekä opiskelijat Tarmo Sikk ja Toni Kammonen Helsingin ammattioppilaitos Haagan koulutusyksiköstä.


56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
Laajakaista (320x240, 450 Kbps)


Nettivideo kestää noin 6,30 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon ovat kuvanneet Jaakko Oranen ja Jouko Teräs ja leikannut Jaakko Oranen. Tuotannon ohjaajana on toiminut Matti Markkanen.

Linkit: