Uuno opettaa suomea sarjakuvina

Copyright:

Suomessa opiskelee vuosittain iso joukko vaihto-opiskelijoita, joiden arkea ja eloa helpottaisi jo pienikin ripaus suomen kielen taitoa. Tampereen ammattikorkeakoulussa ryhdyttiin avittamaan omia vaihto-oppilaita luomalla Internetiin sarjakuvasivusto, jonka avulla pääsee jyvälle suomen alkeista. Uuno-sivustoilta löytyy kymmenen arkipäivän tilannetta, joihin saa tuntumaa sarjakuvien avulla, ja kaikille avoin sivusto on myös muiden kiinnostuneiden käytössä. Tyylilajina Uunossa hyödynnetään huumoria.

Uuno-verkkosarjakuvaa kehittämässä ollut, kieliä Tampereen ammattikorkeakoulussa opettava Tiina Paulanne toivoo jatkossa mukaan lisää pelejä ja vuorovaikutteisuutta. Hän uskoo, että Uuno-sarjakuva hälventää ennakkopelkoa ja mielikuvia, että suomea on tolkuttoman hankala kieli oppia. Uunoa on käytetty myös luokkaopetuksessa maahanmuuttajille eikä kaksikielisen sarjakuvan hyödyntämiselle ole esteitä englannin kielen tunneillakaan.

Tiina Paulanne. Copyright: Matti Markkanen

Tiina Paulanteen haastattelu nettivideona.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 6 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon toimitti Päivi Kapiainen ja sen kuvasi sekä editoi Matti Markkanen.

Linkki: