Hampaita hoidetaan terveyden ja kauneuden tähden

Copyright: Mervi Sensio

Omat hampaat ovat varmuudella niitä kavereita, joita tulee ikävä jos niitä ei ole. Nykymenetelmät hammasalalla ovat kuitenkin niin huippuunsa vietyjä, että jos omat hampaat jättävät, ei peli ole ollenkaan menetetty. Hammaslääkäri taikoo hymyn takaisin. Paljon helpompaa on kuitenkin rumpsutella harjan kanssa kalusto läpi aamuin illoin ja tartuttaa tapa myös jälkipolville. Koko kaluston uusimisesta säästyvillä rahoilla voi sitten asennuttaa itselleen vaikka hammaskorun tai ostaa vähän valkoisemman hymyn yksityiseltä.

Hammaslääkärit paikkaavat ja oikovat
Mia Heinikainen paikkaa ja Maija Kortelainen oikoo. Kumpikin hammaslääkäri muistuttaa keinoista, millä voi vaikuttaa omien ja lastensa hammaskaluston terveydentilaan niin, että hammaslääkäriä tapaisi mahdollisimman harvoin.

Suu on portti muuhun kehoon
Ennen hammasalan ammattilaiset huolehtivat nuorison hampaista tyyliin hihat ylös ja töihin, mutta nykyään vastuuta siirretään kotiin ja vanhemmille. Suuhygienisti Sirpa Korpelainen sanoo, että suu on portti muuhun kehoon ja suusta on syytä pitää hyvää huolta.

Kunnan hammaslääkäri ei ehdi kaunistamaan hymyjä
Ylihammaslääkäri Mauri Hakalan mielestä hammashoidossa tarvitaan entistä tarkempaa rajanvetoa terveyden- ja kauneudenhoidon välille, sillä kunnan hammaslääkärillä ei riitä aika esteettisiin hoitoihin. Yksityisillä on kauneudenhoidossa selvä markkinarako.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: