Mikpolissa etsitään uusia tieto- ja mediatekniikan sovelluksia

Copyright: MAMK

Mikkelin ammattikorkeakoulun lippulaiva, Informaatio- ja mediatekniikan keskus Mikpoli yhdistää tutkimuksen, kehitystyön ja opetuksen saman katon alle. Mikpolin tekniikkaa on jo päästy kokeilemaan tapahtumien taltioinnissa ja välittämisessä. Projektijohtaja Ilkka Liljander on kulkenut Mikpolin mukana suunnitelmista valmistumiseen saakka. Hän odottaa paljon etenkin mediapuolen kokeiluilta.

Syksyllä 2005 vihitty Mikpoli kiinnostaa kovasti eteläsavolaisia. Tilat ovat olleet täynnä vuokralaisia jo rakennuksen käyttöönottovaiheesta saakka. Mittavat studioinvestoinnit toivat tullessaan uusia haasteita. Etenkin mediatuotannon puolelta Ilkka Liljander odottaa kokeiluja, joissa sovelletaan ennakkoluulottomasti tekniikkaa. Mikpolista on vedetty kuituyhteydet Konsertti- ja kongressitalo Mikaeliin. Tapahtumakokeiluissa näiden kahden rakennuksen salit on yhdistetty kuitutekniikan avulla osaksi samaa tapahtumaa. Kaitafilmitapahtumassa yhdistetyivät klassisen musiikin konsertti ja digitoidut kaitafilmit. Mikkelin kaupunginorkesterin soitto välittyi paitsi salissa istuneelle konserttiyleisölle myös ruudun välityksellä Mikpolin salissa istuneille elokuvan ystäville. Vastaavasti konserttiyleisö pääsi katsomaan Mikpolin salissa esitettyjä kaitafilmejä. Tulossa on myös urheilutapahtumiin liittyviä kokeiluja.

Ilkka Liljanderin haastattelu.

Ilkka Liljander. Copyright: Matti Markkanen
56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 11 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon kuvasivat Matti Markkanen ja Päivi Kapiainen ja sen editoi Matti Markkanen.

Mikpolissa on tilaa lähes 9000 neliömetriä, josta Yritystalon osuus on 2500 neliömetriä. Yritystalossa toimii syksyllä 2005 yritysten lisäksi Helsingin kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus. Mikpolin rakennuskustannukset ovat olleet noin 12 miljoonaa euroa. Mikpolin on rakennuttanut ja sitä hallinnoi Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymä.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: