Perhe tai minä itte

Perhe on yhdelle voimavara, toiselle kirous, kolmannelle ikiaikainen ikävän ja kaipuun kohde. Perhe ei enää aina tarkoita joukkoa lapsia ja vanhempia, joilla on sama sukunimi. Sanotaan, että nykyaikainen perhe muodostuu siitä yhteisöstä, joka käyttää samaa jääkaappia. Suomessa joka toinen avioliitto päättyy eroon, kun samaan aikaan yhä useampi kolmekymppinen haluaa elää sinkkuna.

Perhe on paras ja pahin
Riidat ja erimielisyydet kuuluvat perhe-elämään, mutta joskus riitaa on liikaa, tai joku riita on liian iso keskenään selvitettäväksi.

Avioero on kriisi, muttei elämän loppu
Vuonna 1988 voimaan tullut avioerolaki nosti avioerojen määrän huimaan nousuun. Kahdessakymmenessä vuodessa avioerojen määrä on Suomessa kaksinkertaistunut.

Mieskaveritoiminta
Yksinhuoltajaäitien ongelmana voi olla poikiensa kasvattaminen miehen malliin. Mieskaveritoiminta tukee äitejä tuossa hankalassa tehtävässä.

Keskoslapset
Lapsi on iso ilo. Minkälaisia tunteita käyvät läpi keskoslasten vanhemmat ja mistä heille löytyy tukiverkko?

Perhe ja työ / Mikaelin arkisto
Kotiäiti vai uraäiti? Onko isä rahakone vai pehmolelu? Perhe-elämän ja työnteon yhdistäminen on tällä vuosikymmenellä vaikeampaa kuin aiemmin, kun yhteiskunnan turvarakenteet ovat romahtamassa, ja työelämässä vaaditaan enemmän kuin koskaan.

Lapsesta on tullut elämäntapavaihtoehto / Mikaelin arkisto
Ennen kuin lastenteko julistetaan katoavaksi kansanperinteeksi, on hyvä pitää mielessä, että väestö kasvaa ja vähenee pitkällä aikavälillä vuorotellen. Katsaus tilastoihin osoittaa, että kyse ei ole pelkästään median liioittelusta. Väkiluku vähenee kuitenkin Suomessa varsin alueellisesti.