Perhe on paras ja pahin

Niinhän sinä sanot, mutta miksi?

Olipa perhe sitten pieni tai iso, uusio tai alkuperäinen, on jokaisessa perheessä omat ongelmansa. Tuolla tapellaan, tuolla huudetaan, täällä kiukutellaan ja pidetään mykkäkoulua. Jaa miksikö? No rahasta ja rakkaudesta, menemisistä ja tulemisista, olemisesta, tekemisestä tai tekemättä jättämisestä. Oikeastaan ihan mistä vaan.
Yleensä perheet selviävät ongelmistaan kotikonstein, mutta joskus tarvitaan ulkopuolista apua. Aina sekään ei auta.

Riidat ja erimielisyydet kuuluvat perhe-elämään, mutta joskus riitaa on liikaa, tai joku riita on liian iso keskenään selvitettäväksi.
Ratkaisukeskus on olemassa siksi, että siellä ratkaistaan pulmat. Isot ja pienet, perheen, yksilön tai vaikkapa kokonaisen organisaation.

Tiesitkö, että vuoden 1999 ensimmäisen puolivuotisjakson aikana Suomessa solmittiin 8600 avioliittoa, siis sitä pyhää, kaikenkestävää ja lopullista liittoa. Samana aikana, puolessa vuodessa, myönnettiin avioeroja karmeat 7000 kappaletta! Tilastot kertovat, että noin joka toinen suomalaisten solmima avioliitto loppuu ennen kuin kuolema heidät erottaa. Joku tässä mättää. Miten rakastuneista tulee riitapukarit, perheneuvoja Timo Juutinen?

Onko avioliitossa enää mitään pyhää, tai ylipäätään mitään järkeä? Eikö pappia ota pattiin, kun kauniiden hääpuheiden ja siunaamisien jälkeen miltei joka toinen pari heittää hanskat tiskiin?

Puhu, keskustele, sano ääneen. Näin opastetaan ihmistä. Kaikki huolet ja murheet pitää purkaa pihalle. Mutta mitä jos ei ole kuuntelijaa?
Perheessä joku voi eksyä toisista. Yhtäkkiä kukaan ei vaan ymmärrä. Kriisikeskus kuuntelee.

© Nettiradio Mikaeli / Mervi Sensio 1999