Ihanaa seksiä ihanaa, sanoi suomalainen nainen

Nyt siitä saa puhua Suomalaisen naisen kohtalo on olla kaikkea. Samaan pakettiin on mahduttava maailman paras äiti, huushollista huolehtiva kodin hyvä haltija, menevä ja menestyvä uranainen, sekä seksikäs makuuhuoneen viettelijätär.

Jokanaisen unelma on olla kaikessa hyvä, mutta onko tuo unelma utopiaa? Voihan se olla, mutta sosiologian professori Elina Haavio-Mannilan mukaan seksi pitäisi mieltää vain nautintona, eikä koskaan pakollisena parisuhteessa elämiseen kuuluvana suorituksena. Seksi paranee puhumalla, joten puhukaa suomalaiset. Nyt SIITÄKIN saa puhua, eikä kukaan katso hulluksi tai syntiseksi.


Miksi seksi oli niin pitkään kielletty puheenaihe?

Antautukaa, suomalaiset naiset! Siinä Haavio-Mannilan ohje, jota pitäisi levittää myös miestemme keskuuteen. Naisen seksuaalisuuteen liittyy miestä voimakkaammin tunteet, ja tätä pitäisi miehille tolkuttaa ymmärrykseen saakka. Siis mies, rakasta naistasi, ja herätä halut hellyydellä ja kauniilla sanoilla. Kokeile, ethän mitään ainakaan menetä. Eikä naapureiden seksielämää kannata enää kadehtia, sillä vaikka menestyvää uraa tekevä vaimo siellä kulkeekin aina pyntättynä ja minihameessa, ei se välttämättä tarkoita villimpää seksielämää.


Onko kotiäidin ja uranaisen seksielämässä eroja?

Tutkimukset osoittavat, että suomalainen nainen lähestyy tyydyttävää seksielämää. Noin puolet naisista sanoo kokevansa orgasmin joka rakastelukerralla, tai ainakin useimmiten. Nautinnon huipun kokematon puolisko näkyy Haavio-Mannilan mukaan juuri tilastoissa tyytymättömänä joukkona.


Millä tavalla seksiongelmista pääsee eroon?
Millainen on suomalaisen naisen ihannekuva omasta seksuaalisuudestaan?
Ovatko naiset ihannekuvansa kaltaisia?
Miten suomalaisten seksielämä on muuttunut 70-luvulta?
Miten naisen seksuaalisuus muuttuu iän myötä?
Miten suomalaisen naisen seksi luistaa tulevaisuudessa?

Suomalaiset naistenlehdet pursuavat laihdutusohjeita, ja se myy. Nyt siihen on löytynyt ihan virallinen syykin, sillä tutkimusten mukaan mitä laihemmasta naisesta on kyse, sen seksikkäämpi hän omasta mielestään on.


Miten ulkoinen olemus vaikuttaa seksikkyyteen?
Mitä miehet sanovat painoindeksin suuruudesta naisen seksikkyyteen?


Klikkaa kuvaa
- eli tietoa sukupuolikäyttäytymisestä.

Klikkaa kuvaa
- eli seksivalistusta nuorille.

Linkkejä Mikaelin arkistosta
Kovaa kyytiä kiikkustuolissa / kolumni
Kutemajärven seksifestivaalit

© Nettiradio Mikaeli 1999 / Mervi Sensio