White Power Skinheads

Mikkelissä skinien ydinporukkaan kuuluu kolmisenkymmenen skiniä. Skinit tulevat yhtä lailla hyvistä kuin huonoistakin perheolosuhteista. Ei ole olemassa tiettyä kaavaa, jonka mukaan skiniksi joutuu tai pääsee. Ryhmään kuuluminen tuo tiettyä turvallisuutta.

Haastatellut skinit ovat varsin tavallisia parikymppisiä nuoria, kohteliaita ja mukavia. Ulkonäöltään ja aatteiltaan he ovat skinejä. Vaikka heidät on leimattu maineeltaan julmiksi ja tappelunhaluisiksi, he tulevat hyvin toimeen ihmisten kanssa.

Skinejä he ovat olleet neljästä kuuteen vuoteen. Kaikki alkoi kaveripiiristä ja skinimusiikin kuuntelusta. Päällä pilottitakki, farkut ja maihinnousukengät. Ja suurimmalla osalla kaljuksi ajeltu pää. Siitä nimitys nahkapäät. Kaikki eivät kyllä ole samalla mallilla puettuja. Onpa muutamalla skinillä hiuksiakin päässä. Ja päällä ei aina ole pilotti.

Mikkelin skinit eivät varsinaisesti ole järjestäytyneet. Kaikki ovat yhtä suurta perhettä. He hakevat ryhmästään tukea, turvaa ja hauskanpitoa. Joillakin skineillä tämä hauskanpito luiskahtaa laittomuuksien puolelle. Ja sen myötä kaikki skinit ovat leimattuja.

He ovat rasisteja ja inhoavat aatteensa mukaisesti ulkomaalaisia, lähinnä pakolaisia, huumeiden käyttäjiä, sivareita, raiskaajia, homoja ja pedofiileja. Isänmaata he ovat valmiita puolustamaan viimeiseen verenpisaraan asti.

Sotaveteraanien kunnioitus on heille tärkeää, koska veteraanit ovat tämän maan tärkeimpiä ihmisiä, joskin unohdettuja.

Heitä loukkaa kovasti median pahansuopainen kirjoittelu skineistä. Kaikkia skinejä ei suinkaan tarvitse leimata tappelijoiksi, vaikka useammalla heistä onkin taustanaan rikosrekisteri. Nämä kaverit ovat välttyneet rikosrekisteriin joutumiselta. "Ei tule sotilasurasta mitään, jos on rikosrekisterissä."

Heidän mielestään ulkomaalaisia suojellaan tappelun nujakoissa, silloin kun ulkomaalainen on aloitten tekijä. He eivät pidä paikkakunnalla opiskelevista ulkomaalaisista, koska pelkäävät heidän jäävän Suomeen asumaan. He kyllä hyväksyvät heidän opiskelunsa, jos he häipyvät maasta opiskelujen päätyttyä.

Mikkelin skinit haluaisivat saada itselleen kerhotilat. Hankkeen toteutuminen on ollut vaikeaa, koska tilanvuokraajat ovat olleet ennakkoluuloisia tilan käytön suhteen.

Millainen on skinien tausta?
Onko skinien rasismi organisoitua?
Ovatko tappelut suunniteltuja?
Miten tappelut saavat alkunsa?
Suomi puhtaaksi ulkomaalaisista?
Minkälaisista perheistä skinit tulevat?
Minkälaisen perheen haluat armeijan jälkeen?
Takaisin

© Pirjo Reinikainen / Nettiradio Mikaeli 1999