Nuortenpaja Apaja Nurmeksessa haluaisi laajentua

Copyright: Ritva Astikainen

Nuortenpaja Apaja tarjoaa 17-24 -vuotiaille nuorille mahdollisuuden hakea rytmiä elämäänsä tekemällä tekniikkaan, tekstiileihin, kotitalouteen tai mediaan liittyvää työtä. Vuonna 1995 perustettu Apaja on toiminut vuodesta 2000 ns. nonstop-periaatteella eli erillisiä hakuaikoja tai ryhmäjakoja ei ole, vaan nuori voi hakeutua työpajoihin työvoimatoimiston kautta tai poikkeamalla paikan päällä.

Kaikista muista paitsi Mediapajasta voi tilata tilaustöitä. Pajoista tehdään tutustumismatkoja erilaisiin yrityksiin sekä pajakouluyhteistyötä on Nurmeksen ammattiopiston kanssa. Yhteistyötä tehdään myös yritysten kanssa, joista moni nuori onkin saanut harjoittelu- tai kesätyöpaikan tai jopa ihan oikeankin työpaikan.

Työvalmentaja Kim Oksman uskoo, että jatkossa Apajasta voisi tulla ns. monitoimikeskus tai monitoimipaja, jossa suunnitellaan yhdessä nuoren kanssa tulevaisuuden mahdollisuuksia. Hänestä pajoihin pitäisi jatkossa päästä yhä nuorempien, jopa 15-vuotiaiden. Nettivideolla Kim Oksman esittelee Apajan toimintaa.

Kim Oksman. Copyright: Ritva Astikainen
56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 4 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon on toimittanut, kuvannut ja editoinut Ritva Astikainen.

Työvalmentaja Kim Oksman on kokenut työskentelyn Nuortenpaja Apajalla hyvin haastavaksi; onnistumisen kokemukset ovat erittäin merkittäviä niin työvalmentajalle kuin nuorille itselleenkin.