Duunarin ammatti on ihan jees

Copyright: Mervi Sensio

Vähän parempaa liksaa, eipä oikeastaan muuta, toivovat duunarit tässä jutussa. Rekkamies, koneistaja ja siistijä ovat suht tyytyväisiä työhönsä, työaikoihin, vaikuttamisen mahdollisuuksiin ja vapauteen järjestellä työtään omienkin toiveiden mukaiseksi. Arvostustakin he saavat osakseen ainakin suurin piirtein riittämiin niin työnantajaltaan kuin ympäristöstäkin. Kommenttinsa perusammattien nykytilaan ja tulevaisuuteen antaa myös duunarien duunari, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön puheenjohtaja Lauri Ihalainen.

Osmo Reinikainen, rekka-auton kuljettaja
Tässä työssä on Sitä Jotain, omanlaistaan tyyliä. Osmo Reinikainen on rekkamies. Hän mieltää työnsä tärkeäksi ja erittäin vastuulliseksi.

Ensio Ripatti, koneistaja
Metallialalle tulijan on hyvä osata prosenttilaskuja, sietää koneissa pyörähtelevää rasvaa myös käsissään ja lisäksi olla luova käsityön tekijä, koneistaja Ensio Ripatti vinkkaa. Pitkän työuran tekijä sanoo, että tämä ammatti ei ollut yhtään hullumpi vaihtoehto.

Copyright: Mervi Sensio

Tiina Matilainen, siistijä
Siistijä Tiina Matilainen tykkää mennä aamulla aikaisin töihin, päästä aikaisin pois ja pötköttää päiväunet töiden jälkeen. Hän tykkää myös työn itsenäisyydestä ja vapaudesta järjestellä työpäiväänsä.

Lauri Ihalainen, duunareiden duunari
Tulevaisuudessa koulutus ja työelämä lähentyvät yhä enemmän, nuoriso kiinnostuu vahvemmin perusammateista, mutta kansainvälisyyskin näillä aloilla yleistyy. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön puheenjohtajan mielestä on tärkeää, että perusammattilainenkin pääsee halutessaan elämänpituiseen oppimisen putkeen.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: