Nykyinen kanavarakenne elää vielä pitkään

Copyright: Matti Markkanen

"Peruskanavat ja -ohjelmisto pysyvät televisiossa vielä pitkään nykyisenlaisina. Vähitellen rinnalle tulee erilaisia Internet-tyyppisiä, vuorovaikutteisia lisäpalveluja, mutta suuren murroksen aika tulee vasta vuosien kuluttua", toteaa Yleisradion suomenkielisen televisiotoiminnan johtaja Olli-Pekka Heinonen.

Tulevaisuuden katsoja rakentaa voi itse rakentaa oman katsojaprofiilinsa eri kanavista ja niiden ohjelmistovaihtoehdoista, ja samalla perinteisten kanavien roolit häviävät. "Menee kuitenkin vielä useita vuosia, ennen kuin nykyiset katselutottumukset muuttuvat", Olli-Pekka Heinonen muistuttaa.

Uudet kanavat ja ohjelmat voivat merkitä mahdollisuuksia myös paikallisille tuotantoyhtiöille. Erityisesti Heinonen kannustaa alueellisia toimijoita - oppilaitoksia, tutkimuskeskuksia ja yrityksiä - tiiviiseen yhteistyöhön.

Katso Olli-Pekka Heinosen haastattelu nettivideolta.

Olli-Pekka Heinonen. Copyright: Suvi Härkönen
56k modeemi/ISDN (160x120, 45 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 4 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Nettivideon on toimittanut Tiina Toivakka ja kuvannut Jaakko Oranen. Leikkaus ja tuotannon ohjaus Matti Markkanen.


Kuuntele myös osa Olli-Pekka Heinosen Kuvan mahti -seminaarissa Mikkelissä 5.9. pitämästä alustuksesta, jossa hän kommentoi Yle-laatua ja tulevaisuuden television haasteita. Kesto noin 7 minuuttia


Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkit: