Jokainen on johtaja jossain määrin

Copyright: Auli Kekkonen

Yritysmaailmassa erilaiset johtamisen ismit tuntuvat vaihtelevan jopa hullutuksiin saakka. Idea on pohjimmiltaan silti aina sama: johtamisen päämääränä on organisaation tuottoisa ja tehokas toiminta. Näkemyksiä johtamisesta ja sen merkityksestä kertovat johdon konsultti Klaus af Ursin, SAK:n Etelä-Savon aluejohtaja Paula Kivivuori-Meri sekä toimitusjohtaja Harri Forss, jonka huomassa vetokoukkuja valmistava Kovil Oy on kasvanut menestysyritykseksi ja palkittu eteläsavolaisena työyhteisönä.

Niin pientä firmaa ei olekaan, etteikö pomoa tarvittaisi. Mikroyrityksessä kaikki roolit juoksupojasta johtajaan materialisoituvat useinkin samaan henkilöön, kun taas suuria organisaatioita luotsaamaan tarvitaan kokonainen katras esimiehiä, joiden vastuualueet ja tittelit vaihtelevat kunnioitusta herättävistä kummastuttaviin. Viime kädessä meistä jokainen on tavallaan oman työnsä johtaja - ja itsensä johtamisestakin on jo julkaistu opaskirja. Mitä johtamiseen kuuluu ja kuinka käsketään?

Johtaminen on raakaa ja inhimillistä työtä
"Hyvä johtaja malttaa pysähtyä tarkastelemaan tilannetta sitä useammin, mitä suurempi kiire on", toteaa yrityskonsultti Klaus af Ursin. Johtaminen ei ole hänen mielestään yksilöiden sankaritarinaa eikä demokratialeikkiä, vaan yhteistä työtä sen hyväksi, että saadaan hommat hoidettua mahdollisimman hyvin.

Hyvä johtaja on vuorovaikutteinen motivoija
"Työelämässä on pikkuhiljaa alettu tajuamaan, että ihmisten johtaminen on tärkeää", sanoo SAK:n Etelä-Savon aluejohtaja Paula Kivivuori-Meri. Hänestä yrityksen menestykseen ja työyhteisön hyvinvointiin tarvitaan yhteistyökykyä ja vuorovaikutustaitoja niin johtajilta kuin työntekijöiltäkin.

Copyright: Auli Kekkonen

Tavoitteet mielessä päätöksiä tehdessä
"Aina pitäisi jaksaa miettiä, kuinka päätös vaikuttaa yhtiöön muutaman vuoden päästä eikä vain ajatella lähiviikkoja", pohtii toimitusjohtaja Harri Forss Savonlinnasta. Hänestä johtajan tulee olla pitkäjänteinen ja havaita ajoissa markkinoilta ja työyhteisöstä tulevat heikot signaalit. Entä kenellä on vastuu, kun työyhteisössä kaikki ovat savolaisia piällysmiestään myöten?

Menestys synnyttää omat paineensa
Vetokoukkuja valmistavalla Kovil Oy:llä menee hyvin. Tuotanto kasvaa, ja yritys sai keväällä palkinnon parhaana eteläsavolaisena työyhteisönä. Sahuri Esa Uotinen ja toimitusjohtaja Harri Forss kertovat, millaisista lähtökohdista yritys on ponnistanut kansainvälisille markkinoille.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkit: