Kesäsesonki teettää töitä täysillä

Copyright: Auli Kekkonen

Lomalaisten kesään kuuluu monenlaisia aktiviteettejä. Joillekin kesä ei ole mitään ilman omaa mökkiä, toiset hakeutuvat valmiiden majoituspalveluiden ääreen ja eräiden sielu janoaa kulttuuria. Huomattava joukko ihmisiä siirtyy ulkoruokintaan grillien äärelle. Kesä on ahkeraa aikaa monissa yrityksissä, jotta vapaa-ajanviettäjien tarpeet tyydyttyisivät.

100 päivää yleisön nähden
Taidekeskus Retretti Punkaharjulla on kesäkauden avoinna yleisölle. Ennen kuin taulut ovat paikoillaan näyttelysaleissa ja installaatiot luolastossa, suljettujen ovien takana on käynyt melkoinen vilske. Näyttelyteknikko Vesa Rouhiainen kertoo tehtävistään erikoislaatuisessa työympäristössä.

Kesä on kiihkeää aikaa kylpylähotellissa
"Tuotetuntemuksesta on tiedettävä kaikki", toteaa kylpylähotelli Casinolla myyntisihteerinä työskentelevä Pirkko Eronen Savonlinnasta. Oman talon kuntoutuspalveluiden ja 80 huoneen buukkaamisen lisäksi myyntipalvelun kautta kulkevat kahden kesähotellin huonevaraukset.

Copyright: Auli Kekkonen

Pikkuisista saunamökeistä luksusasuntoihin
"Nykyiset vapaa-ajan asunnot eivät ole mitään kesämökkejä, vaan suurimmaksi osaksi omakotitaloja - ja varustelutaso on sen mukainen", luonnehtii kirvesmies Mauri Wessman Rantasalmi Oy:n hirsitalotehtaalta. Asiakkaat suosivat yksilöllistä rakentamista ja erilaisten materiaalien yhdistelemistä.

Puoli miljoonaa kiloa grillimakkaroita
Mikäli kesäkauden aikana syöt kolmisen kiloa grillimakkaraa, voit pitää itseäsi keskivertokuluttajana. Kuinka makkaraa tehdään ja mitä grillaajan on hyvä tietää? Pääluottamusmies Touko Vehmas ja ruiskusalissa työskentelevä Ritva Hasanen kertovat työstä Karjaportilla ja tiedottaja Liisa Laukkanen valottaa, millainen on kuluttajan toivetuote.

Linkki: