Ronkeleita - onko heitä?

- Kylläistä lasta on mukavampi hoitaa kuin nälkäistä, naurahtaa keittäjä Anne Puntanen. Elämä pyörii uskomattoman paljon syömisen ympärillä myös päiväkodissa. Ruokailu kuuluu niin arkeen kuin juhlaankin eikä laadusta ei tingitä vaikka budjetti tekee joskus tiukkaa.

Päiväkodin ruokailukasvatus tukee koteja useassakin mielessä. Ruokavalio on supisuomalaista sekaruokaa, jonka toistuvuus totuttaa lapsia syömään. Harva vanhempi jaksaa lannistumatta tarjota lapselleen ne lukuisat maistokerrat, jotka tarvitaan uuden ruuan omaksumiseen. Monille lapsille ruoka maistuu toisten lasten seurassa paremmin kuin kotona ja hyvät tavatkin tarttuvat.

Ronkeleita - onko heitä?
Kiisselin idea eli jälkiruokakulttuuria
Lempiruuat ja haastavammat tarjottavat

Anne Puntanen työskentelee keittäjänä Kaarisillan päiväkodissa, jonka yhteydessä on myös palvelutalo 12 vanhukselle. Päivittäin tarvitaan kuutisenkymmentä ateriaa. Osa lapsista ruokailee yhdessä vanhusten kanssa. Vanhukset nauttivat lasten seurasta ja lapset puolestaan saavat luontevan tuntuman ikääntymiseen ja erilaisuuteen.


Oman ammatin ilot ja toiveet

Järeää sapuskaa

Illalla kotona poika arveli syöneensä hoitopaikassa Tiinan isän ampumaa sutta. Äidistä menu vaikutti harvinaisen järeältä ja hän tiedustelikin asiaa hoitotäti Tiinalta. Kävi ilmi, että hoitotäti oli samana päivänä lukenut Punahilkka-satua, maininnut miehensä käyneen joskus hirvimetsällä - ja tarjonnut lapsille ruuaksi lihakeittoa.

Takaisin

© Nettiradio Mikaeli / Auli Kekkonen 2000