Pätevä voi päästä pitkälle luottamustehtävissä

Copyright: Mervi Sensio

Luottamustehtävä on ylimääräinen taakka, tylsä ja aikaavievä pesti, josta saa suunnilleen vain haukut palkakseen. Niinkö? Marja Huovilainen, Jarkko Arpula ja Jan Holm heittävät tällaiset luulot nurkkaan ja kertovat, minkälaista elämänsisältöä työpaikan luottamustehtävät ovat heille antaneet. Tarinat ovat erilaisia, mutta yhteiset hyvät puolet tehtävistä löytyivät. Luottamustehtävien haltija saa etuoikeuden kouluttautua, voi edetä erilaisilla urilla ja pääsee oikeasti edistämään oman työpaikan asioita parempaan suuntaan.

Marja Huovilainen iloitsee jokaisesta avatusta solmusta
Kuka näitä asioita hoitaa, jos ei itse, nauraa Finnair Oyj:n ensimmäinen päätoiminen pääluottamushenkilö Marja Huovilainen. Hän ei ole koskaan halunnut tyytyä siihen, että joku hoitaa asiat miten hoitaa, vaan hän on tarttunut itse ponnekkaasti toimeen ja nauttii siitä.

Copyright: Mervi Sensio

Ei tarvitse tyytyä siihen, mitä sattumalta saa
Jarkko Arpula näki edellisessä työpaikassaan niin villiä meininkiä, että heräsi ymmärtämään edunvalvonnan merkityksen. Nyt hän on työpaikkansa luottamushenkilönä huomannut tärkeimmäksi työkalukseen neuvottelutaidon. Kouluttautumalla luottamustehtävään on jäänyt takkiin myös itselle paljon hyötyjä.

Työsuojeluvaltuutettu pääsee pintaa syvemmälle
Jan Holm on niitä tyyppejä, jotka ovat aina pitäneet vähän meteliä asioista. Nyt työsuojeluvaltuutettuna hänen äänellään on myös painoarvoa.

Luottamustehtävä tuo rimpsun oikeuksia ja koulutuksia käden ulottuville
Kiljavan opisto on edunvalvontaan ja työelämän kehittämiseen erikoistunut oppimiskeskus. Opiston tavoitteena on valmentaa opiskelijoista toimintakykyisiä ja aktiivisesti vaikuttavia ihmisiä. Vararehtori Outi Viitamaa-Tervonen kertoo, miten se onnistuu.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: