Muutosturva ei takaa työtä, mutta antaa peliaikaa

Copyright: Mervi Sensio

Tehdas on closed. Siellä ei ole ketään. Pari viikkoa sitten siellä paiski 60 tyyppiä töissä. Mitä nyt? Toisaalla tuotantolaitoksessa on nyt töitä. Viime kesänä irtisanottiin porukkaa, mutta heitä palkattiin takaisin. Määräajaksi. Mitä sen jälkeen? Viime vuonna Suomessa irtisanottiin tuotannollisista tai taloudellisista syistä 34 000 ihmistä. Tänäkin vuonna suomalaista tuotantoa on raijattu ulkomaille. Heinäkuussa kolahti voimaan muutosturva. Se on silta työstä työhön. Onko?

Muutosturvan takana oleva kaunis ajatus on lisätä turvallisuutta työelämässä. Uusi malli pyrkii tehostamaan työnantajan, työntekijän ja työvoimaviranomaisten välistä yhteistyötä ja auttamaan ihmisiä työllistymään pikaisesti uudelleen irtisanomistilanteessa tai määräaikaisuuden päättyessä.

Muutosturva kaikkinensa on tässä
Muutosturva-asiantuntija Mervi Huuskonen selvittää muutosturvan kiemurat. Ne eivät ole hankalia ja niitä saa soveltaa järjellä käytäntöön.

Kahdessa viikossa kaikki seis
Mitä nyt, mitä huomenna, mitä ensi viikolla ja ensi kuussa, miettii moni mielessään. Epävarmuuden voi aistia. Huonekaluja valmistaneen Taso 2002 -nimisen yrityksen loppu tuli yllättäen. Pääluottamusmies Hannu Kähäräkin haukkoi henkeään, kun tieto konkurssista tuli lokakuun kolmantena päivänä.

Uusia töitä etsimään jos paikkoja ei vakinaisteta
Istutetaanko kukkapenkkiin monivuotisia kukkia, vai laitetaanko vain yksivuotisia, kyselee Järvi-Suomen Portin pääluottamusmies Teuvo Vehmas. Hänen mielestään irtisanomiset, uudelleen palkkamiset ja määräaikaisuudet ovat ihmisten hyppyyttämistä.

Etujärjestö hioo työkaluja palkansaajien tueksi
SAK:n työympäristöosaston johtaja Lauri Lyly on tyytyväinen, että muutosturva saatiin irtisanottujen tueksi. Se on lakiuudistus, jolla vastataan tämän päivän työelämän ikävään ilmiöön. Seuraavat työkalut muihin työelämän muutoksiin ovat jo kehitteillä.