Kahdessa viikossa kaikki seis

Hannu Kähärä. Copyright: Mervi Sensio

Huonekaluja valmistaneen Taso 2002 -nimisen yrityksen loppu tuli yllättäen. Pääluottamusmies Hannu Kähäräkin haukkoi henkeään, kun tieto konkurssista tuli lokakuun kolmantena päivänä. Haastattelupäivänä puolentoista viikon kuluttua Kähärä ja muut työntekijät viettivät jo viimeistä työpäivää hiljaisessa tehtaassa. Mitä nyt, mitä huomenna, mitä ensi viikolla ja ensi kuussa, miettii moni mielessään. Epävarmuuden voi aistia. Pääluottamusmiehen päälimmäinen murhe on se, kun pitäisi tietää vastauksia kysymyksiin, joihin ei tiedä. Olo on avuton.

Taso 2002 haettiin konkurssiin 3. lokakuuta 2005. Pääluottamusmies Hannu Kähärä oli pois työpaikaltaan kokouksessa ja sai ilmoituksen konkurssista sinne toimitusjohtajalta. Sanoja ei tullut suusta, hetkeen ei edes henki kulkenut, kuvailee Kähärä tilannetta. Tieto tuli yllätyksenä, sillä vasta oli puhuttu, että loppuvuodeksi on töitä. Se kyllä tiedettiin, että epävarmoja aikoja elettiin, sillä yritys oli haettu yrityssaneeraukseen ja selvitys oli käynnissä. Ilmassa oli kuitenkin tunne, että yrityksellä oli hyvät edellytykset yrityssaneerauksen onnistumiselle. Epätietoisessa tilassa Kähärä ajeli kokouksesta työpaikalle Juvalle vielä samana päivänä. Työt jatkuvat kaksi viikkoa, tiedettiin työpaikalla tulevaisuudesta.


Hannu Kähärä, mikä on tänään (14.10.05) tilanne?
Tieto oli yllätys ja vei sanat suusta


Ensimmäinen yhteinen kokoontuminen saatiin sovittua seuraavan viikon maanantaiksi. Tilaisuuteen työntekijöiden kanssa tulivat paikallisen työvoimatoimiston johtaja, työvoimaneuvoja ja muutosturvaasiantuntija. Kähärä kertoo, että muutosturvan tarkoittama työllistymisvapaa jäi suurelta osin toteuttamatta, sillä toiminta loppui parissa viikossa ja ennen kuin asiat liikahtivat eteenpäin, oli viikko jo vierähtänyt. Viimeiset irtisanomispäivät ollaan kuitenkin vapautettu töistä, joten uuden työn etsimiseen työllistymisvapaan tavoin jää pari päivää. Edellytys on tietenkin, että jaksaa töitä etsiä. Muutosturvan mahdollistava työnhaku irtisanomisajalla edellyttää, että irtisanottu henkilö lähtee itse toimimaan aktiivisesti. Se vaatii voimia ja näkemistä tulevaisuuteen. Kähärä ei ihmettele, jos kaikki eivät loikkaa innoissaan uusien töiden perään. Hän on huolestunut sosiaalisista ongelmista. Tällainen tilanne vetää hermot tiukoille ja masennus, ärtymys ja syyllisyydenkin tunne kalvaa. Kähärä ja muut kuitenkin tietävät, että kurja tilanne ei ole täällä olevien syy. Tämä on osa globaalia taloutta, ja kun kulut ovat nousseet ja halpoja vaihtoehtoja on tullut tilalle, on tämä lopputulos. Mutta totuuden kanssa on elettävä.

Yksi totuus on se, että vakituinen, säännöllinen tilipäivä on pois pyyhkäisty. Monen seuraava tili voi olla noin kolmen kuukauden päässä. Kähärä on kehottanut kääntymään sosiaalitoimiston puoleen jos laskuja meinaa jäädä maksamatta ja leipä ostamatta. Oma aktiivisuus auttaa, ja muutosturvan etu on, että viranomaisten taholta tulee potkua ja tukea heti alkuun. Valitettavasti tällä työpaikalla muutaman työhistoria ei oikeuta muutosturvaan, vaikka he siihen haluaisivat. Aina on väliinputoajia, Kähärä harmittelee.


Aktiivinen toiminta auttaa selviämään ahdistavista asioista
Käytännön hankaluuksia ja haasteita


Copyright: Mervi Sensio

Työnantajan kuuluu tiedottaa muutosturvasta irtisanomistilanteesta. Tässä irtisanomistilanteessa se ei mennyt niin, eikä Kähärä ihmettele sitä yhtään. Konkurssissa on työnantajalla tekemistä, eivätkä muutosturvan vaateet ole ehkä päällimmäisenä mielessä. Jo kaukaa katsellen voi havaita, että pääluottamusmiehen rooli on tällaisessa tilanteessa merkittävä, sillä hän tietää ja jos ei tiedä, osaa selvittää. Luottamusmies myös tuntee työpaikan ja työntekijöiden tilanteen ja tarpeet. Hankalampi tilanne on jos luottamusmiestä ei ole, eikä työnantajakaan tiedä tai välitä. Kähärä uskoo, että nekin hoituvat ja tukimuodot löytyvät, mutta hitaamalla tahdilla ja monimutkaisemmin. Tärkeintä olisi kuitenkin, että ihmiset pysyvät aktiivisina. Aktiivinen löytää mahdollisuuksia, eikä syrjäydy.


Työnantajan kuulu tiedottaa muutosturvasta irtisanomistilanteesta, niinkö se meni teillä?
Millaista jälkipyykkiä on vielä tiedossa?


Takaisin