Uusia töitä etsimään jos paikkoja ei vakinaisteta

Teuvo Vehmas. Copyright: Mervi Sensio

Istutetaanko kukkapenkkiin monivuotisia kukkia, vai laitetaanko vain yksivuotisia, kyselee Järvi-Suomen Portin pääluottamusmies Teuvo Vehmas. Hänen mielestään irtisanomiset, uudelleen palkkamiset ja määräaikaisuudet ovat ihmisten hyppyyttämistä, johon pitää saada joku tolkku. Työntekijöltä nykyinen kilpailutilanne vaatii monialaisempaa ammattitaitoa. Työhön on tarjolla monipuolisuutta jos työntekijä voi liikkua osastolta toiselle.

Teuvo Vehmas kertoo, että Järvi-Suomen Portilla ei ole tällä hetkellä irtisanomistilannetta, mutta määräaikaisia työsuhteita on. Töitä on nyt paljon ja jos buumi jatkuu, väkeä tarvitaan pian lisää. Vehmas toteaa, että muutosturvan tuomia mahdollisuuksia ja etuja on kuitenkin jo käytetty Järvi-Suomen Portilla hyväksi. Tällä hetkellä määräaikaiset, jotka kerran kesällä jo irtisanottiin, tulevat myös varmasti käyttämään muutosturvaa hyväkseen jos heidän työpaikkojaan ei vakinaisteta. Määräaikaisten jatkoa selvitelläänkin jo nyt, kun tavallisesti jatkosta keskusteltaisiin vasta paria viikkoa ennen määräajan päättymistä. Tämä ilmiö on Vehmaan mielestä muutosturvan ansiota.


Määräaikaiset lähtevät etsimään töitä jos heitä ei vakinaisteta
Muutosturva on vaikuttanut määräaikaisten kohteluun ja koettu hyväksi


Teuvo Vehmaalla on jo tuntumaa muutosturvasta käytännössä ja hän pitää sitä hyvänä uudistuksena. Erityisen mainiota on, että työvoimatoimisto lähtee aktiivisesti toimimaan alusta alkaen. Portin edellisessä irtisanomistilanteessakin kesällä, vaikka muutosturva ei ollut ihan vielä voimassakaan, oli työvoimaviranomainen heti tukena ja kertoi, mitä muutosturva tarkoittaa ja mitkä ovat kunkin oikeudet. Tieto muutosturvasta työpaikalle tuli ensin työnantajan taholta henkilöstöpääliköltä, joka lähetti kaikille irtisanotuille tiedotteen muutosturvasta kotiin.


Miten viranomaiset toimivat irtisanomistilanteessa?
Ovatko muutosturvan rajat oikeudenmukaisia?


Copyright: Mervi Sensio

Irtisanomiset, uudelleen palkkamiset, määräaikaisuudet. Vehmaan mielestä ne ovat ihmisen hyppyyttämistä ja aiheuttavat epäluottamusta. Toisaalta työpaikkaan ei uskalla sitoutua, mutta toisaalta on sitouduttava entistä voimakkaammin kun huomaa, ettei tämä ole suojatyöpaikka, eikä välttämättä pysyvä. Jonnekin pitäisi kuitenkin vetää tolkullinen raja, miten ihmisiä hyppyytetään. Siinä mentiin kyllä jo yli pääluottamusmiehen hilseen kun Portille haikailtiin lihanleikkaajia saksalaisesta vuokratyöfirmasta. Se ei käy sentään, sanoo pääluottamusmies ja keskustellen johdon kanssa tultiin siihen lopputulokseen, että työt tehdään ilman vuokratyövoimaa. Vehmas toteaa, että hakemista on, että töihin löytyy oikeita ihmisiä. Ja nykyiseen kilpailutilanteeseen on työntekijöidenkin sopeuduttava. Se vaatii ammattitaitoa useammasta työstä, jotta voi tarpeen tulleen liikkua osastolta toiselle.


Nyt on tunne, että töitä riittää, mutta uskaltaako sitoutua...
Portilla on herätty moniosaamiseen


Takaisin