Työelämässä kaivataan selkeitä etäopetusratkaisuja

Copyright: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Yrityksissä kaivataan etäopetusratkaisuja, jotka solahtavat helposti osaksi arkea eivätkä aiheuta ylimääräistä kiirettä ja stressiä. Entäpä jos työnteon ja oppimisen välillä ei välttämättä tarvitsisikaan olla raja-aitaa, vaan uudet menetelmät ja välineet helpottaisivat suoraan arkea työpaikoilla ilman, että väki istuisi suorittamassa kursseja? Muun muassa Nokia, Puolustusvoimat ja Fountain Park kehittävät itse työelämän tarpeisiin sopivia etäopetusmenetelmiä.

Pitäisi puhua osaamisen lisäämisestä
Uusia asioita ja tapoja oppia on helpompi saada läpi ihmisille, kun ne mielletään osaksi työntekoa, ei oppimista, miettii senior specialist Riitta Vänskä Nokiasta. Yrityksessä testataan parhaillaan mobiiliratkaisuja, joissa hyödynnetään tekstiviestejä ja äänitiedostoja. Äänitiedostojen käyttämistä varten on kehitetty kone, joka välittää äänitiedostoja eli tekstin kirjoittamisen sijaan ihmiset voivat ideoida ja vaihtaa ajatuksia lyhyissä äänitiedostoissa.

Yritysten kannattaa määritellä oma tahtotilansa
Yrityksien pitäisi oppia määrittelemään tulevaisuuden tahtotilansa eli mihin halutaan mennä ja mitä osaamisella halutaan saavuttaa, sanoo varatoimitusjohtaja Tuomo Lähdeniemi Fountain Parkista. Pedagogisilla ratkaisuilla voidaan tehdä yrityksissä jopa hallaa, ellei tunneta yrityksen toimintaa perusteellisesti, Lähdeniemi miettii.

Puolustusvoimat standardoi omaa oppimisympäristöään
Puolustusvoimat haluaa olla tietoyhteiskunnan kehittäjänä etulinjassa. Tavoitteet omalle kehittämistyölle ovat selkeät; vuoteen 2012 mennessä pitää olla käytössä kansallinen AVOT-työympäristö, josta löytyy eri alueita palvelevaa verkkopohjaista opetusmateriaalia Puolustusvoimien tarpeisiin. Kehitystyössä kulkevat rinnan niin tekninen, pedagoginen kuin sisällöllinenkin ulottuvuus.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Jutun haastattelut on tehty Online Educa Berlin -konferenssissa joulukuussa 2003.