Pätkätyö on epätyypillistä mutta tavanomaista

Copyright: Auli Kekkonen

Monilla aloilla ei-tyypilliset työsuhteet ovat hyvinkin arkipäiväisiä. Tavallisia syitä pätkätyöhön ovat palvelualojen asiakasruuhkat, tehtaitten kysynnän vaihtelut, vakituisen työvoiman sijaisten ja lomittajien tarve sekä työn luontainen kausiluontoisuus. Kenelle pätkätyö sopii ja miten se vaikuttaa tekijänsä muuhun elämiseen?

Pätkätyöksi on ruvettu nimittämään monenlaisia työsuhteita, joille on leimallista työn lyhytkestoisuus ja määräaikaisuus. Työpäivät saattavat olla täysimittaisia, mutta pesti kestää lyhimmillään muutaman päivän tai viikon. Toisaalta työtä voi olla pitkäksikin aikaa, mutta työpäivät on pilputtu muutaman tunnin jaksoiksi pitkin viikkoa.

Pätkäelämä rasittaa nuoria naisia
"Hoito- ja hoivapuolella riittää työtä, mutta työntekijä ei pääse kiinnittymään tehtäviinsä, jos työ on pätkissä", kertoo sosiaalikasvattaja Heidi Lyytikäinen. Kun työskennellään lasten ja vanhusten parissa, asiakassuhteen tulisi olla pysyvä ja turvallinen. Jatkuva työn pätkiminen vaikuttaa paitsi työntekijän elämään, myös koko työyhteisön toimintaan.

Nuoret ovat usein läpikulkumatkalla
Palvelualoilla tehdään paljon osa-aikaista työtä. "Opiskelijoille illat ja viikonloput ovat otollista aikaa olla töissä", luonnehtii Minna Kyyrä, "mutta harva elää pelkällä pätkätyöllä, jos työstä pitäisi saada täysi elanto".

Copyright: Auli Kekkonen

Tuotanto elää tilausten mukaan
Metalliteollisuuden työtä tehdään pääasiallisesti vakituisissa työsuhteissa. Kun tuotteita toimitetaan rakentamisen tarpeisiin, työvoiman tarve on tavallista suurempi keväästä syksyyn. Anne Laatikainen on saanut jalansijaa työelämästä määräaikaisena työntekijänä.

Kausivakinainen katsoo talvet telkkaria
Taimitarha elää hiljaiseloa ainoastaan pimeimmät talvikuukaudet. Lea Koivistoinen on tottunut rytmittämään elämänsä työn mukaan, sillä hän on kasvattanut puuntaimia kohta parikymmentä kasvukautta eikä edes unelmoi pitkästä kesälomasta.

Pätkätyö ei sovi koko iäksi
"Määräaikaisen työsuhteen solmimiseen tulee olla perusteltu syy", toteaa SAK:n lakimies Jorma Rusanen. Ei-tyypillisiin työsuhteisiin liittyy monenlaisia asioita, joista on hyvä olla perillä.

Linkki: