Perusduuni ei lopu tekemällä

Copyright: Auli Kekkonen

Vatsat täyttyvät, tavarat liikkuvat, vienti vetää ja paikat pysyvät puhtaina. Tavallisella työnteolla ei kumminkaan pidetä tapana hehkutella. Aihetta olisi.

Eri ammattien suosio ei noudata minkäänlaista logiikkaa. Monet nuoret ryysäävät vetovoimaisille aloille, vaikka työ olisi vähintään yhtä raskasta ja palkkaus kehnompikin kuin joillain vähemmän seksikkäillä aloilla.

Oman työnsä löytänyt tekijä viihtyy yleensä työssään vilpittömästi. Kaikilla työ on myös takkuillut alkumetreillään - mikään työ ei yleensä ole niin simppeliä kuin sivusta katsoen näyttää.

Siivousala on kehittynyt viime vuosina
"Työn kun saa tehtyä hyvin, siinä on tyytyväinen sekä asiakas että tekijä itse", tuumii palveluvastaava Ritva Tarvonen. Nykyisin siivousalalla tiimityötaidot ja asiakaspalveluhenkisyys ovat tärkeä osa ammattitaitoa.

Puuseppä tietää, mitä käsillä voi tehdä
Petri Pulkalla on puusepän koulutus ja työkokemusta niin sarjatyöstä, asetteiden teosta kuin tietokoneohjatuista työstökoneistakin puusepänteollisuuden palveluksessa. Nykyisessä työssä tarvitaan muitakin taitoja, sillä Pulkka toimii tukityöntekijänä puutyöosastolla. Millaisesta työstä on kyse?

Copyright: Auli Kekkonen

Sinäkö se vaan ajelet autoa?
Sisko Virolainen on huomannut, että monilla on varsin suppea kuva hänen työstään jakeluauton kuljettajana. Siskon työväline on pakettiauto, mutta vuorovaikutustaitoja hän tarvitsee työssään enemmän kuin formulakuskiltakaan aina vaaditaan.

Keittäjän työ on palkitsevaa
"Ruokailu on monille päivän kohokohta" , tietää Tuulia Immonen. Keittäjän ammatissa hänellä on tilaisuus jakaa hyvää mieltä kokonaisille ihmisjoukoille. Jotta työ sujuisi, tarvitaan sekä tietoa että kokemusta.

Metallimiehen ei tarvitse olla työttömänä
Pekka Maaranen paiskii töitä ensimmäisessä työpaikassaan metallialan yrityksessä. Kuinka työpaikka löytyi ja mistä nuori mies sai alkujaan kipinän hitsaushommiin?