Mistä on hyvät työpaikat tehty?

Copyright: Auli Kekkonen

Hyvä työyhteisö on kaikkien etu. Kun työpaikat eri aloilla ovat erityyppisiä ja jokainen yksilö on ainutkertainen, löytyykö moninaisuudesta mitään yhteistä tekijää? Hyvän työyhteisön tuntomerkkejä on selvitelty valtakunnallisesti ja havaintoja on tehty myös paikallisesti Etelä-Savossa. Työn mielekkyys, työssä viihtyminen ja tasa-arvo tuottavat tulosta.

Hyvän työpaikan tuntomerkit
Hyvällä työpaikalla on muun muassa onnistunut johtamisjärjestelmä, ilmapiiri, työolosuhteet ja omaa työhön voi vaikuttaa, luonnehtii SAK:n tasa-arvosihteeri Riitta Partinen. Työyhteisö ei menesty, jollei kaikkia voimavaroja oteta lukuun.

Pienyritys parhaimmillaan
Tuottavuudella ja viihtyvyydellä on vahva kytkentä keskenään, selvittää Suomen Yrittäjät Etelä-Savon puheenjohtaja Jarkko Wuorinen. Millaista pelisilmää tarvitsee johtaja nykyisin ja mikä on pienyritysten tilanne Etelä-Savossa?

Omatoimista metallin työstämistä
Keskiraskaalla konepajalla Joroisissa tehdään enemmän kuin millintarkkaa työtä. Pääluottamusmies Pekka Kinnunen ja laatupäällikkö Antti Kärkkäinen kertovat osaamisesta ja kehityshaasteista työyhteisössään.

Laminointia laidasta laitaan
Muovialan yritys Virtasalmella tekee alihankintatyötä ja valmistaa omia tuotteita. Laminointityöntekijä Leena Laitinen-Sipinen ja toimitusjohtaja Erkki Lappi pohtivat työssä viihtymiseen vaikuttavia tekijöitä.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: