Paljon puuta ja vähän - salaattiakin

Osaamisen monipuolisuus ja tietotekniikan käyttö ovat nykyään kovia sanoja työelämässä. Miten ilmiö tulee esiin, kun on kyse vaikkapa vanerinteosta, pöytien valmistamisesta, hirsitalotuotannosta tai salaatinkasvatuksesta?

Puuala tänään: tekniikkaa ja osaamista
Puu- ja erityisalojen puheenjohtaja Kalevi Vanhala tarkastelee osaamisen muuttumista ja alan tulevaisuutta. Saako aivot jättää hatun mukana naulakkoon?

Moniosaamisella mestariksi
Vanerinvalmistuksesta kukaan ei voi tietää kaikkea, mutta usean osa-alueen tuntemus estää sokeutumasta omalle työlle. Linjanhoitaja Ilpo Laamanen kertoo, mitä mahdollisuuksia teollisuustyön tekijällä on kehittyä ammatillisesti.

Puuseppä pienestä pitäen
Puusepän työt ovat keventyneet ja koneet teknistyneet. Listahöyläri Hannu Kähärä uskoo, että puusepänteollisuudesta voi moni muukin löytää oman juttunsa.

Talonteko vaatii tilantajua
Hirsitalot ovat nykyisin yksilöllisiä, vaikka ne tilattaisiinkin pakettina tehtaalta. Koneistaja-pakkaaja Niilo Lappalaisella on kokemusta talopakettien teosta.

Vihreänä virtana ruukkusalaattia
Salaatin ympärivuotinen kasvattaminen ei ole mitään ikkunalautaviljelyä. Kasvihuonetyöntekijä Vesa Suhonen tietää yhtä ja toista ruukkusalaatista.

Linkit:

Puu- ja erityisalojen liitto

© Nettiradio Mikaeli / Auli Kekkonen 2000