Sähköasentaja on räväkänrauhallinen

Tutuinta sähköalan työtä tehdään rakennuksilla, mutta asentajia työskentelee monissa muissakin paikoissa. Mistä sähköasentajat saavat virtaa työhönsä? Mikä puolestaan lämmittää heidän käämejään? Otamme johdonmukaisesti selvää sähkötöistä. Yritämme myös ymmärtää logiikkakaappeja ja vedämme linjaa tulevaisuuden näkymiin.

Sähkölaitosasentaja liikkuu luonnossa
Sähköammattien paras maisemaetu on ilman muuta sähkölaitosasentajan työssä. Mökkisähköjen vetäminen ja myrskytuhojen raivaus kuuluvat toimenkuvaan. Sähkölaitosasentaja Jouni Raatikainen kertoo, että sisälle ei siirrytä talveksikaan.

Tietoliikenneasentaja tekee näppityötä
Materiaalit ovat kehittyneet ja kilpailu vapautunut niistä ajoista, kun Eero Wilkman aloitti työnsä puhelinasentajana. Millaista hänen työnsä on kännykkäkaudella?

Sähkö on mystinen juttu asentajallekin
Sähköjen asentaminen rakennuksilla on eräänlainen akrobatialaji, joka vaatii voiman sijaan notkeutta ja näppäryyttä. Asentaja Jari Tukiainen kertoo, voiko johdot asentaa lasiseinään.

Sähkötyötä tehtaan miljöössä
Jari Arffman on sähköasentajana puuteollisuuden palveluksessa Pelloksella. Ison, yötä päivää käyvän tuotantolaitoksen sähköpuolesta huolehtiminen tekee toimenkuvasta monimuotoisen.

Teollisuusautomaatio kehittyy hallitusti
Sähköasentajia tarvitaan myös kokoamaan teollisuudessa tarvittavia laitteistoja. Asentaja Jarmo Rissanen kertoo työstään ja toimitusjohtaja Erkki Törrönen teollisuusautomaatiosta

Sähkön toimialat ja tulevaisuus
Sähköliiton alueasiamies Sauli Väntti kertoo sähköalan ammattien nykynäkymistä ja hahmottelee tulevaisuuden haasteita.

© Nettiradio Mikaeli / Auli Kekkonen 2000