Jos työ ei maistu, pitää etsiä syy

Copyright: Mervi Sensio

Kiireestä puhutaan paljon, mutta onko sitä? Työhyvinvoinnistakin löpistään, mutta mitä kaikkea se sitten on? Uskaltaakohan kukaan enää pukahtaa olkapään krempasta, väsymyksestä saati vaatia mukavampaa työtuolia, jos naapurinkin firmassa vasta lomautettiin ja irtisanottiin väkeä pihalle? Tässä jutussa väläytellään tositietoa suomalaisten työoloista. Tehtaan työsuojeluvaltuutettu valaisee, millaisin syin, seurauksin ja fiiliksin hänen työpaikallaan väki lappaa sairaslomille, pakkolomalle tai eläkeputkeen. Työterveyshuolto kertoo, miten huolet hoidetaan.

Tehtaassa työoloja rassaa epävarmuus, mutta hyvääkin kehitystä tapahtuu
Työolot Suomessa ovat muuttuneet pääasiassa parempaan suuntaan, mutta samalla työelämän epävarmuus, vaatimusten lisääntyminen ja muutokset yhteiskunnassa ovat tuoneet mukanaan uusia terveysuhkia. Näin voi ynnätä yhteen tutkimusten tuloksia. Työsuojeluvaltuutettu Marketta Kiukas kertoo, näkyvätkö väittämät Olavi Räsänen Oy:ssä.

Työterveyshuolto etsii apua vaikka kiven ja kannon alta
Olkapäätä pakottaa. Nokka vuotaa. Yli kaiken keljuttaa, eikä työ maistu. Tällaisin syin voi jäädä sairaslomalle, jos se tuntuu omassa kropassa tai mielessä riittävältä syyltä. Potemisiaan ei kuitenkaan kannata jäädä moneen kertaan yksin kummastelemaan, sillä jokaisen työntekijän oikeus on päästä purkamaan taakkaa ennen kuin se kasvaa liian suureksi. Työterveyshuollosta vastaava työterveyshoitaja Raija Nokelainen on yksi kuuntelija.

Copyright: Mervi Sensio

Tositietoa työoloista
Tilastokeskuksen työolotutkimukseen voi luottaa. Se kertoo säännöllisin väliajoin suomalaisten työoloista ja kuvaa pitkän aikavälin muutosta työpaineiden ja kiireen kokemuksissa. Se kertoo, että kiire ei ole keksittyä, väsymys on työntekijöille tavallista ja sairastamiseen tarvitaan yleensä aina lupalappu. Näitä ja muitakin faktoja sekä niiden merkitystä työelämän toimijoille availee ekonomisti Erkki Laukkanen.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: