Tasa-arvo työpaikalla on kaikkien etu

Copyright: Mervi Sensio

Miksi useimmiten johtajan pallilla istuu mies ja nainen tyytyy sihteerin tehtäviin? Miksi nuorelle naiselle tarjotaan mieluummin pätkätyötä kuin vakinaista työsuhdetta? Miksi perheen perustaminen tuntuu työelämässä synniltä? Nämä asetelmat työpaikoilla eivät ole vähäpätöisiä juttuja kenenkään kannalta. Jos miesten ja naisten töistä tulisi kaikkien töitä, se tarkoittaisi palkkaerojen tasaantumista, parempaa työilmapiiriä ja sitä kautta tuotannon nousua. Jos kotityöt ja lastenhoito voidaan jakaa miesten ja naisten kesken tasaisemmin, vahvistetaan lasten oikeuksia kumpaankin vanhempaan sekä naisten mahdollisuuksia antautua enemmän työelämälle. Työelämän tasa-arvossa on vielä paljon tehtävää.

Tasa-arvon pelisääntöjä on, vaikka niitä ei tietoisesti tiedetä
Työsuojeluvaltuutettu Jussi Valtonen pitää hyvänä asiana sitä, että työtehtävät Pelloksen vaneritehtaalla ovat sekoittuneet eri sukupuolille. Se on rikkautta, mies toteaa. Erilaisten ihmisten työpaikalla pärjätään kirjoittamattomilla ja kirjoitetuilla pelisäännöillä.

Eriarvoisuutta koetaan enemmän työkavereiden välillä
Tasa-arvo tuo ajatuksena ensin mieleen miehen ja naisen välisen tasa-arvon, mutta enemmän on kyse siitä, miten työkaverin kanssa ollaan tasa-arvoisessa asemassa, työsuojeluvaltuutettu Tuula Mankki miettii. Jos samaa työtä tekevä nauttii parempaa palkanlisää kuin itse, on eriarvoisuutta ilmassa.

Copyright: Mervi Sensio

Marke Seilan ei anneta tehdä töitä
Tasa-arvoinen työpaikka ei ole sellainen, jossa ryhdytään sorsimaan työntekijää raskauden takia. Nuori nainen Marke Seila odottaa esikoistaan, eikä saa tehdä töitä. Savustus työpaikalta alkoi, kun Seila kertoi pomolleen raskaudesta ja joutui lääkärin määräyksestä lepäämään pariksi päiväksi.

Laki määrää tasa-arvosta kohta tiukemmin
Sukupuolten välinen tasa-arvoisuus työpaikoilla on kaikkien etu, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n Työympäristöosaston tasa-arvosihteeri Marja Erkkilä sanoo. Uusi valmisteilla oleva laki pureutuu työpaikkojen sukupuolten väliseen tasa-arvoon yhä tiukemmilla velvoitteilla ja vaatimuksilla.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: