Tekstiili tulee taas

Tekstiilialan kokema raju murrosaika alkaa olla ohitse. Omat vahvuudet ja selviytymiskeinot ovat kirkastuneet. Työpaikat ovat tosin vähentyneet massatuotannon huippuvuosista, mutta jäljelle jäänyt työ on erikoistuneempaa, monivaiheisempaa ja mielekkäämpää kuin ennen.

Viimeistäjä tekee loppusilauksen
Mitä tehdään tekstiilialan yrityksessä, joka ei varsinaisesti valmista mitään vaan tuottaa palveluita? Tuula Viskarin työ viimeistäjänä mikkeliläisyrityksessä on höyryistä hommaa.

Raakalangasta merkkineuleeksi
Malliompelija Kati Olkkonen kertoo, kuinka ekoneule syntyy teollisesti ja mikä on kasvuyrityksen menestyksen salaisuus.

Pariksi vuodeksi kehräämölle...
Sairaalatarvikkeenvalmistaja Riitta Mononen aikoi nuorena vain käväistä tekstiiliteollisuuden palveluksessa. Työuraa on kertynyt jo 25 vuotta ja Riitan vaiheista heijastuu mikkeliläisen tekstiiliteollisuuden lähihistoria.

Massatuotannon kanssa ei kilpailla
Ompelevan teollisuuden määrä Suomessa on supistunut, mutta ei loppunut. Monien mielikuvat teollisuustyöstä ovat peräisin vuosikymmenien takaa - vieläkö ne pitävät paikkansa? Sirpa Pylkkänen työskentelee juvalaisyrityksessä.

Tekstiilin tila ja tulevaisuus Suomessa
Kuinka tekstiili- ja vaatetusteollisuus voi nykyisin? Tekstiili- ja vaatetustyöväenliitto Teva ry:n puheenjohtaja Auli Korhonen pohtii alan näkymiä ja vahvuuksia.

© Nettiradio Mikaeli / Auli Kekkonen 2000