Työhyvinvointi - yhteinen, mutta jokaisen oma asia

Copyright: Jari Rissanen / Savcor Coatings Oy

Lomien rippeetkin on pidetty, ja energiaa pitäisi piisata pitkälle syksyyn. Mitä olisi tehtävissä, ettei akusta hupene virta ennen aikojaan? Työyhteisön kehittäminen ei ole pelkästään ergonomiaa ja ilmapiiriasioita, sillä paljon on tehtävissä myös yksilötasolla. On aika tarkastella työhyvinvointiin liittyviä kysymyksiä - nyt kun vielä jaksaa.

Avaimia työhyvinvointiin
"Kyse on sekä yksilön omista voimavaroista että siitä, miten porukalla saadaan tuloksia aikaan", sanoo työyhteisökehittäjä Harri Rinne Työorganisaatiopalvelut TOP 10+ -hankkeesta. Työhyvinvointi on hänestä monitahoinen ilmiö, jota kannattaa lähestyä ratkaisuja hakien.

Työssä viihtyminen lähtee perusasioista
"Mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön lisää motivaatiota", toteaa pääluottamusmies Voitto Timonen Mölnlycke Health Care Oy:n tehtaalta Mikkelistä. Hänestä on tärkeää, että tieto kulkee tiimeissä ja työympäristö on kunnossa.

Copyright: Auli Kekkonen

Yövuoroviikolla ei aina nukuta
"Vuorokausirytmin vaihtaminen on rasittavinta vuorotyössä", kertoo pääluottamusmies Lahja Riki Savcor Coatings Oy:ltä Mikkelistä. Työhyvinvointiin vaikuttavia asioita ovat hänestä myös ergonomiakysymykset ja työpestien määräaikaisuus.

Ennakolta vaikuttaminen on parasta
Schauman Wood Oy:n Pelloksen vaneritehtailla on laadittu kattava työhyvinvointiohjelma. Työsuojeluvaltuutettu Jussi Valtonen selvittää ohjelman taustoja ja tavoitteita. Samalla selviää, miten firmasta katosi 250 kiloa läskiä.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: