Noin joka viides yrityskäynti poikii työpaikan

Sirpa Tuononen. Copyright: Nina Kurki

Työvoimatoimistolla on varsin laajat palvelut paitsi työnhakijoille myös työnantajille. Vaikka suuremmissa yrityksissä työnantajapalvelut olisivatkin tuttuja, ei näin ole välttämättä pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Työvoimatoimisto pyrkiikin tuomaan palvelujaan esille paitsi erilaisilla messuilla ja tilaisuuksissa, myös jalkautumalla yrityskäynneille, joista noin joka viides poikii uuden työpaikan.

Suomessa on koko joukko piilotyöpaikkoja, jotka useimmiten piilottelevat pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Määrää on vaikea arvioida, mutta koko maan alueella puhutaan tuhansista, jopa kymmenistä tuhansista työpaikoista, jotka vain odottavat löytäjäänsä. Työvoimatoimistoista tehdään yrityskäyntejä, joilla pyritään paitsi levittämään tietoa työnantajapalveluista myös löytämään työpaikat, joita yrittäjä ei ole ymmärtänyt, ehtinyt tai muistanut laittaa hakuun.

Henkilöstökonsultti Sirpa Tuononen Tampereen työvoimatoimistosta kertoo, että yrittäjät ovat suhtautuneet yllätyskäynteihin positiivisesti. Aina on löytynyt hetki aikaa keskustella yrityksen tilanteesta ja mahdollisuuksista. Moni yrittäjä on myös yllättynyt siitä, että työvoimatoimistosta on lähdetty liikkeelle. Noin joka viides yrityskäynti tuottaa uuden työpaikan.


Mitä työnantajakäynnit ovat?
Miksi löytyneitä työpaikkoja ei ollut ilmoitettu avoimiksi?


Tulevaisuudessa kummitteleva työvoimapulan mahdollisuus on saanut työvoimatoimiston tiivistämään yhteyksiään työnantajiin, jotta olisi tiedossa minkälaisia tarpeita kentällä on ja millaisia vaatimuksia yrityksissä on henkilökunnan suhteen. Joissakin ammateissa työvoimapula näkyy jo nyt. Tuononen luettelee hankalasti löydettäviksi ammateiksi esimerkiksi optikon ja farmaseutin. Myös niin sanotuista ammattimiehistä alkaa olla pulaa: keikkatyötä tekeviä kirvesmiehiä ja maalareita sekä teollisuuden hitsaajia ja koneasentajia voisi olla enemmänkin.

Tuononen kertoo, etteivät työnantajat ole välttämättä kovinkaan hyvin perillä siitä, millaisia palveluja työvoimatoimistossa heille on tarjolla.
"Sen vuoksi me olemme olleet mukana messuilla ja kaikenmaailman tapahtumissa, että olisimme lähellä työnantajia. Työnantajapalveluyksikkö on tullut vuosien mittaan jo tutummaksi, mutta vielä meillä on töitä. Uusia yrityksiä syntyy ja on ihan mukava tietää, että pääsee kertomaan näistä palveluista."


Työtreffit saattaa työnantajat ja -hakijat yhteen


Työvoimatoimiston palvelut työnantajille ovat laajat. Työpaikan voi ilmoittaa avoimeksi paitsi piipahtamalla työvoimatoimistossa myös puhelimitse, sähköpostitse, faksilla tai Internetin välityksellä. Työnantaja voi lisäksi päättää, tiedotetaanko työpaikasta julkisesti vai etsitäänkö työntekijää tai -tekijöitä kaikessa hiljaisuudessa.


Verkko tehokas työnvälityksen kanava


Rekrytointiasioissa työvoimatoimisto esimerkiksi hakee ja haastattelee sopivat kandidaatit, joista yritys sitten tekee lopullisen valinnan. Väliaikaista työvoimapulaa ovat helpottamassa henkilöstövuokraus ja tilapäistyönvälitys Pikapesti. Sirpa Tuononen kertoo, että vuokrattu työntekijä päätyy usein yritykseen töihin pestin päätteeksi.

Copyright: Maija Ripatti
Mitä eroa on henkilöstövuokrauksella ja Pikapestillä?
Vuokrauksella syntyy vakituisia työpaikkoja


Mediassa puhutaan paljon siitä, että työntekijöitä ja työpaikkoja olisi, mutta osaaminen ja tarve eivät kohtaa. Työvoimatoimisto järjestää yritysten kanssa yhteistyössä yhteishankintakoulutuksia, joilla voidaan kouluttaa työntekijöitä yrityksen tarpeisiin.


Yhteishankintakoulutus on yrityksille räätälöityä koulutusta


Linkki:

Takaisin