Vuorovaikutus on yhteistyön avain

Copyright: Auli Kekkonen

Unelmien työpaikassa työ luistaa, kommunikaatio pelaa, tiedotus kulkee ja ihmiset jopa viihtyvät. Tosielämässä kuitenkin toisinaan takkuaa. Työyhteisö on monisäikeinen verkosto, jossa vuorovaikutuksen sujuvuus vaikuttaa niin tuloksen tekemiseen kuin työssä viihtymiseenkin. Millaisia eväitä tarvitaan hyvään yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen?

Joissakin työpaikoissa rullataan rutiinilla, toisissa valmistaudutaan tulevaisuuteen pitkänäköisesti ja jossain muualla tuskitellaan tulehtuneita ihmissuhteita. Harvat työpaikat kuitenkaan ovat niin yksilöllisiä, etteikö samoja asioita olisi puitu monissa muissakin työyhteisöissä.

"Kipeätkin asiat on sanottava ääneen"
Raimo Vakkuri kutsutaan hätiin, kun työyhteisössä kipuillaan. Työssään ilmapiirikartoittajana hän on tutustunut monenlaisiin työpaikkoihin. Hän kertoo, kuinka mustaa lammasta hoidetaan ja millaisia ovat työyhteisöjen tavallisimmat vuorovaikutussolmut.

Mistä eväät yhteistyöhön?
Ristiinalainen pääluottamusmies Outi Syrjäläinen Palvelualojen ammattiliitosta puntaroi hedelmälliseen yhteistyöhön vaikuttavia tekijöitä. Yhteisen kielen löytäminen ei ole hänestä vähäinen asia. Hän myös selvittää, millaiset asiat kuuluvat neuvoteltaviin kysymyksiin palvelualoilla.

Copyright: Auli Kekkonen

Tehdas keskellä kylää on leivän lähde
Kun tehdas työllistää 70 henkeä, ja koko paikkakunnalla asuu muutama sata ihmistä, on selvää että työyhteisö vaikuttaa poikkeuksellisen paljon kylän elämään. Kuomiokoskelaisen tehtaan tarinaa kertoo pääluottamusmies Tapani Turkki.

Yhteinen tahto saa paljon aikaan
Pääluottamusmies Sakari Ojala Pieksämäeltä tietää, kuinka yhteishenki tiivistyy kamppailtaessa olemassaolosta. Nykyinen tilanne pohjustettiin kaukokatseisella kehittämisohjelmalla. Millaisia ovat keinot, kun tahto on yhteinen?

Linkki: