Irtisanottujen ja muun henkilöstön jälkihoitokin tärkeää

Heli Moberg. Copyright: Nina Kurki

Ikaalisten Kylpylästä irtisanottiin viime joulun korvalla yhteensä 29 henkilöä. Irtisanomisia edelsivät työnantajapuolen ja henkilöstön edustajien väliset neuvottelut, jotka venyivät lakisääteisestä kuudesta viikosta kahden ja puolen kuukauden mittaisiksi. Kylpylän hotelli- ja ravintolapuolen pääluottamusmies Heli Moberg muistaa kylpylän kiireisen syksyn keskellä käydyt neuvottelut raskaina koko työyhteisölle. "Täytyy kuitenkin olla hirveän tyytyväinen, jos sillä saa jotain aikaiseksi. Jos pelastaa yhdenkin työpaikan, se on sen arvoista, vaikka neuvottelisi vuoden."

Kylpylässä syksy ja kevät ovat kiireisimmät vuodenajat, kun taas kesä on hiljaisin. Ala on myös herkkä suhdanteille: yritysasiakkaiden kiristyvä talous näkyy ensimmäisenä kylpylöissä, joille kokousasiakkaat ovat erittäin tärkeitä. Myös sotien veteraanit ja sotainvalidit sekä muut kuntoutusasiakkaat ovat perinteisesti olleet kylpylän hiljaisien kuukausien perusrakennetta. Sotaveteraaniasiakkaat vähenevät kuitenkin vuosi vuodelta, eivätkä muutkaan kuntoutusasiakkaat ole itsestään selviä. Esimerkiksi viime vuoden lopulla Kelan kuntoutusryhmiä jäi toteutumatta, kun Kelalta loppuivat rahat. Vaikka syksyllä Ikaalisten Kylpylässä käydyt yt-neuvottelut olivat ensimmäiset kymmeneen vuoteen, ne eivät tulleet kenellekään yllätyksenä.

Neuvottelujen tuloksena sanottiin irti yhteensä 29 työntekijää, joista 21 oli hyvinvointiosastolta ja 8 hotelli- ja ravintolapuolelta. Hyvinvointiosaston irtisanomiset koskettivat yksinomaan hieronta- ja kosmetologipalveluja, jotka päätettiin ulkoistaa.


Irtisanottuja houkuteltu takaisin yrittäjinä


Hotelli- ja ravintolapuolen pääluottamusmies Heli Moberg kiittelee yhtiön halua saada aikaan yhteinen ratkaisu, vaikka ei voikaan olla tulokseen täysin tyytyväinen, kun irtisanomisiin kuitenkin päädyttiin. Lakisääteisen kuuden viikon sijaan Ikaalisten Kylpylän yt-neuvottelut venyivät kahden ja puolen kuukauden mittaisiksi, joiden kuluessa henkilöstöltä pyydettiin paljon ehdotuksia ja tulostakin reivattiin parempaan suuntaan moneen otteeseen.


Mikä neuvotteluissa oli mielestäsi aitoa yhteistoimintaa?
Oliko tiedottaminen neuvottelujen aikana avointa?


Kun neuvottelut on neuvoteltu ja irtisanomisista päätetty, saneerauksen ei voi katsoa vielä olevan ohi, koska sen jälkimainingit keinuttavat työyhteisöä vielä pitkään jälkeenpäinkin. Heli Moberg näkee, että sekä irtisanottujen että jäljelle jääneen työporukan jälkihoito jäi yhtiöltä kuitenkin puolitiehen.

Copyright: Nina Kurki

Irtisanotuille ei järjestetty minkäänlaista tukea työnantajan puolesta, eikä irtisanotuille kohdennetuista sosiaalipaketeista ollut edes puhetta. Työvelvoitekin on jatkunut läpi irtisanomisajan, vaikka siitä on kyllä joustettu, jos irtisanottu on tarvinnut vapaata esimerkiksi jotain kurssia suorittaakseen. Mobergin mielestä työpaikan menettäminen on kuitenkin aina niin raskas paikka, että ihminen tarvitsisi tukea asioittensa järjestelemiseen. "Se on hyvin yllättävä tilanne, jos ihminen on ollut esimerkiksi 30 vuotta meillä töissä, eikä ole koskaan ollut työttömänä. Ei siinä kyllä oikein tiedä, että mikä paperi pitäisi viedä mihinkin. Olisi hyvä, jos työvoimatoimistostakin joku kävisi selittämässä, että mitä työpaikkoja tai koulutusta tässä lähipaikkakunnilla olisi tarjolla."

Oman ammattiliiton piiritoimisto on toiminut niin irtisanottujen kuin luottamusmiestenkin tietotoimistona, jonne soiteltiin sekasortoisimpina päivinä useamman kerran saman päivän aikana. Moberg myöntääkin välillä toivoneensa, että olisi ollut asioista vähän paremmin perillä, sillä irtisanotut kääntyivät muun tuen puutteessa luottamusmiesten puoleen.


Ammattiliittojen piiritoimistoista ja toisista luottamusmiehistä tukea


Irtisanomiset koskettavat paitsi irtisanottua itseään, myös koko työyhteisöä. Kun työvelvoite jatkuu läpi irtisanomisajan, jotka osalla työntekijöistä voivat olla hyvinkin pitkät, tuntuvat irtisanomisten vaikutukset työyhteisössä vielä ehkä kuukausien kuluttua. Ikaalisten Kylpylässä osa irtisanotuista jäi sairaslomalle, osa jatkoi sinnikkäästi työssä tai palasi työmaalle muutaman päivän sairaslomailtuaan. Heli Moberg näkee, että irtisanottujen läsnäololla on väistämättä vaikutusta muuhun työyhteisöön. Muut työntekijät tuntevat samanaikaisesti sekä helpotusta että syyllisyyttä siitä, etteivät itse joudu lähtemään. Irtisanotun kuullen ei tee myöskään mieli puhua tulevaisuuteen suuntaavista työasioista.


Hankala tilanne sekä irtisanotulle että muulle työyhteisölle
Tuettiinko jäljelle jäävää henkilöstöä irtisanomistilanteissa?


Linkit:

Takaisin