Eläintentäyttäjä on eläinten ystävä

Copyright: Matti Markkanen

Sami Karppisen työssä on haastavinta täydellisyyden tavoittelu. Koskaan en ole vielä onnistunut, hän väittää. Karppinen on eläintentäyttäjä. Tavallisia täytettäviä ovat näädät, metsot ja hirven päät, joita metsästäjät kuskaavat Karppiselle ikuistettavaksi. Ammattitaitonsa Karppinen on hankkinut oppisopimuksella ja lisäkoulutuksilla, mutta tärkein opettaja on ollut työ. Siitä ensimmäisestä käpytikasta, jonka Karppinen nappasi tyttöystävänsä pakastimesta ja täytti omatoimisesti kirjan opastuksen mukaan, on tapahtunut kehitystä niin paljon, että töitä riittää elannoksi asti ja kilpailuistakin on ropissut palkintoja.

Sami Karppinen muutti Juvan Maivalaan vanhalle kyläkoululle vajaa vuosi sitten. Kyläkoulusta löytyy tilaa asumiseen, mutta myös työskentelyyn. Edessä on vielä paljon remonttia, sillä Karppinen suunnittelee taloonsa myös näyttelytiloja. Työn määrä ei kuitenkaan pelota, sillä nuori mies tekee nyt sitä, mitä haluaa. Karppisen intohimo eläinten täyttämiseen sai kipinän jo ala-asteikäisenä, kun hän ihastui koulunsa vitriinissä kököttäviin eläimiin. Nyt Karppisen kotoa löytyy lukuisa määrä erilaisia täytettyjä eläimiä, joista osa on käynyt kansainvälisten arvostelijoiden edessä näytillä. Karppisen tyylistä on pidetty, ja palkintokaapissa riittää esittelemistä.

Sami Karppinen. Copyright: Matti Markkanen

Videolla Sami Karppinen kertoo, miten eläin täytetään ja miksi eläintentäyttäjän on oltava eläinten ystävä.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 10 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon toimitti Mervi Sensio. Kuvaus ja editointi Matti Markkanen.