Itulassa saa pääosan pientuottaja

Copyright: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Ristiinan kunnassa keksittiin muutama vuosi sitten uudenlainen tapa tuoda esille paikallisten pientuottajien tuotteita, jakaa matkailuneuvontaa ja tarjota näyttelytilaa taiteilijoille. Kahden naisen ideasta hioutunut Itula toimii kuudetta vuotta entisen osuuskaupan kiinteistössä tarjoten matkailuvinkkejä, taide-elämyksiä ja houkutuksia, jotka käyvät kukkaron päälle. Itula ei sijaitse kunnan liikekeskustassa valtatien varrella, vaan ajatuksena on toimia myös "porttina Ristiinan kunnan historiallisille nähtävyyksille".

Nykyään Itulaa yrityspohjalta pyörittävä Janice Franck huomasi opettaessaan pientuottajille markkinointitaitoja, ettei varsinkaan käsityöyrittäjillä ole aikaa miettiä markkinointia tai pyörittää itse myyntipisteitä. Samaan aikaan etsittiin tapaa jatkaa kunnan matkailuneuvontaa yrittäjävetoisesti. Ideat ja ihmiset kohtasivat. Syntyi Itula. Tänään Itulassa on esillä yli 100 tuotetta käsityöyrittäjiltä ja elintarviketuottajilta, matkailuneuvonta saa tiskiltä ja esitteisiin voi tutustua myös talon vintillä. Tai sitten taloon voi pistäytyä vain ihmettelemään uusimpia taidenäyttelyjä.

Nettivideolla pääsee poikkeamaan Itulassa.

Janice Franck. Copyright: Päivi Kapiainen-Heiskanen
56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Nettivideo kestää noin 7 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon toimitti Päivi Kapiainen-Heiskanen. Kuvaus ja editointi Matti Markkanen.

Uutena Itula aikoo laittaa näkyville liikelahjatarjontaa ja samalla nikerretään oma www-sivusto kuntoon.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkki: