Yrittäjällä on ystäviä

Suomalaisia patistetaan yrittäjiksi. Yrittäjyyden vuosikymmen 1995-2005 on pian puolivälissä. Virallinen luottamus pienyrittäjyyden tuloon on luja. Oikeastaan sellainen Suomi vain palaisi takaisin. Meillä oli se jo kerran.

Lamavuosina keksittiin yllyttää työttömiä perustamaan yritys. Yrittämään kannustaminen oli keino kaunistaa työttömyyslukuja. Työvoimaviranomaisten ja muiden julkisten kannustajien ohella oli toisenlaista patistelua. Sattui, että tehtävän tai urakan sai hoitaakseen vain muodollisesti itsenäisenä yrittäjänä; ei palkattuna työntekijänä.

Laman jo hellitettyä alkoi Suomen suurin yrittäjyysprojekti Yrittäjyysvuosikymmen. Euroopan sosiaalirahasto tukee hanketta, joka vilisee päälliköitä ja professoreita. Silti Suomessa yhä on vähemmän pienyrityksiä väkilukuun verrattuna kuin EU-maissa yleensä.

Tutkija uskoo yrittäjähenkeen
Työministeriön johtava ekonomisti Pekka Tiainen on tunnettu myös viimeisten uskollisten kommunistien presidenttiehdokkaana. Joku voi yllättyä kuullessaan, mitä hänellä on sanottavaa tulevaisuuden pienyrittäjäyhteiskunnasta.

Ison talon väki muistaa pienetkin
TT:llä on Isojen Patruunoiden etujärjestön maine. Moista ihmettelee TT:n pienyritysvastaava Heikki Pitkänen, joka kertoo TT:n auttavan kaiken kokoisia yrityksiä.

Aiheeseen liittyvää Mikaelissa ja Internetixissä:

Brandi-ajattelulla potkua busineksiin
Pelit ja rensselit kyllä löytyy, mutta löytyykö hyöty?
Kauppaa tietoverkoissa
Yrityksen menestys on yhteinen asia
Omin voimin
Uudet ja pienet yrittäjät
Yrittämään laitetaan

© Nettiradio Mikaeli 2000 / Jukka Siren