Käsistään kätevä keksii monta yrittämisen muotoa

Copyright: Mervi Sensio

Mikkeliläissyntyinen Katarina Lähteenmäki opiskeli nuorena likkana rakennuspiirtäjäksi ja pääsi alan töihin. Vierähti kymmenen vuotta. Seuraavaksi Lähteenmäki pomppasi sisarustensa perään hotelli- ja ravintola-alalle. Vierähti toiset kymmenen vuotta. Mutta mitä tapahtui kun Lähteenmäki, tässä vaiheessa jo perheen äiti, lähti opiskelemaan viideksi vuodeksi. Isäntä elätti, perhe muutti, perustettiin yritys ja lapsetkin luopuivat monesta. Mikä parasta, elämänlaatu koheni.

Koko touhu lähti liikkeelle siitä, kun Katarina Lähteenmäki ystävänsä kanssa päätti; nyt rouvat lähtevät opiskelemaan, toteuttamaan unelmia ja perustamaan yrityksen.

Nyt Lähteenmäki toteaa, että rahoittaja oli oikeassa. Kun kolme vuotta räpiköit ja vielä neljännen sinnittelet, voimme sanoa, pysyykö yrityksesi pystyssä ja elättääkö se, naista varoitettiin alkutaipaleella. Viidennen yrittäjävuotensa alussa käsityöläisestä monialaiseksi yrittäjäksi muuntautunut Lähteenmäki huokaa tyytyväisenä ja luottavaisena, tämä kannatti.

Videolla Katarina Lähteenmäki kertoo, miten käden taito syntyi, miten ammattiylpeys kasvoi ja millaisia odotuksia tulevaisuuden varalle on.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Katarina Lähteenmäki. Copyright: Mervi Sensio

Nettivideo kestää noin 6 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Toimittajana videolla on Mervi Sensio. Videon on kuvannut ja leikannut Matti Markkanen.

Katarina Lähteenmäki perusti Katarina's Wood -nimisen yrityksen 1999. Hän suunnittelee ja osittain valmistaa itse astioita ja esineitä puusta, punasavesta ja tuohesta. Hän myös kunnostaa ja entisöi vanhoja huonekaluja. Lisäansioita Lähteenmäki hankkii leipoessaan leivonnaisia, joita tarjoillaan omassa kahviossa Mikkelin Hietasessa ja Mikkelin torilla. Käsityöputiikissaan hän myy myös muiden käsityöyrittäjien tuotteita.

Katarina Lähteenmäki valittiin vuonna 2001 Vuoden mikkeliläiseksi käsityöyrittäjäksi.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: