Koruseppä ammentaa muinaisista aiheista

Eeva-Kaisa Ehrnrooth. Copyright: Matti Markkanen

Kalliomaalaukset, riimut ja tervelepät innoittavat hirvensalmelaista kultaseppä Eeva-Kaisa Ehrnroothia, jonka verstaassa on syntynyt vuosikymmenen ajan historiallisista aiheista koruja. Lahnaniemen kylässä sijaitsevan hevostilan päärakennuksen yläkerran verstaassa saavat muodon korut, joiden alkuperäinen idea löytyy vaikkapa Ristiinan Astuvansalmen kalliomaalauksista, viikinkien muinaisista riimuista tai Hirvensalmen tervaleppäkujan lepistä.

Ehrnrooth suunnittelee omat korunsa, teettää valut alihankintana ja viimeistelee itse jokaisen korun myyntikuntoon. Alun perin kultaisia, hopeaisia ja pronssisia koruja on ollut myynnissä lahjatavaraliikkeissä, mutta kokemuksen myötä myyntipisteiksi laajenevat myös kultasepänliikkeet. Pitkän linjan tekijäkin saa ponnistella löytääkseen oikeat myyntikanavat ja kiinnostavat tuotteet. Esimerkiksi riimukorujen hän uskoo tulleen markkinoille jopa vähän etuajassa ennen fantasia-aiheisten elokuvien ja kirjojen buumia.

Eeva-Kaisa Ehrnrooth valmistaa hopeakoruja nettivideolla.


56k modeemi/ISDN (160x120, 50 Kbps)
ADSL (320x240, 225 Kbps)


Copyright: Matti Markkanen

Nettivideo kestää noin 10 minuuttia. Katsominen vaatii RealPlayer-ohjelman (versio 8) ja vähintään ISDN-liittymä on suositeltava. Videon kuvasi ja editoi Matti Markkanen.

Yksityisyrittäminen sopii korusepälle, joka nauttii itse tekemisestä eikä karsasta yrittämisen riskejä. Koruseppä toivoo, etteivät oppilaitokset kouluttaisi ihmisiä turhaan, jos takeita työpaikoista tai menestyvästä yrittämisestä ei ole.

Eeva-Kaisa Ehrnrooth tekee omien mallistojensa lisäksi alihankinta Kalevala Korulle ja pian näkee päivänvalon uusi korusarja, joka on tehty yhteistyössä mikkeliläisen kultasepänliikkeen kanssa. Tekijä uskoo omien mallistojensa säilyvän muinaisissa, mystisissä aihepiireissä ja aikoo laajentaa sarjoja lähitulevaisuudessa.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: