Yrittäjät yrittävät rakkaudenkin tähden

Copyright: Mervi Sensio

Tässä jutussa kerrotaan yrittämisestä, mutta ei liipata läheltäkään bisnestä. Tässä jutussa ei myöskään kahlata läpi liikeideoita, sillä niitä ei välttämättä ole. Työaikalakeja tai lomakorvauksiakaan ei voida valottaa, sillä sellaisia ei näissä yrityksissä tunneta. Neljä naista kertoo, millaista on yrittää rakkauden tähden.

"Tämä yritys ei ole tuottava"
Vanhan kartanon satojen neliöiden remontoiminen ja kunnossa pitäminen ei ole helppo juttu, mutta Kekkolan kartanon naiset ovat päättäneet tehdä sen. Jos tästä ei muuta irtoa, niin on se ainakin eläkevakuutus meille, naiset nauravat. Kartano vie aikaa, rahaa ja voimia, mutta se antaa vielä enemmän, vakuuttavat Anna Sauli-Hälikkä ja Merja Metsävaara-Mild. Näiden naisten lisäksi moni muu on rakastunut kartanon maisemiin.

Copyright: Mervi Sensio

Omin voimin ja kesä kerrallaan
Marjatta Virpa-Rantala jätti päivätyönsä kaupunkiin 1974, jolloin perhe muutti asumaan maalle vanhanajan Puustelliin ympärivuotisesti. Siitä asti emäntä on häärännyt kotiäidin ja matkailijoiden palvelijan tehtävissä. Matkailijat ovat tuoneet vuosien varrella paljon iloa koko perheelle, mutta myös vaatineet perhettä sopeutumaan. "Kotiimme voi tulla vieraita koska tahansa", Virpa-Rantala toteaa.

Syntymäkoti jakoon vieraiden kanssa
Kun syntymäkoti on niin rakas, ettei siitä voi luopua. Paikkana sellainen, jonne kuka tahansa voi milloin tahansa tupsahtaa. Mitä omistaja voi tehdä? Liikeideaa ei tarvinnut keksiä, kertoo Korpikosken myllyn omistaja Anita Mattila.

Nettiradio Mikaelin arkistosta: