Metsätyövoimasta on pian pulaa
- metsuriyrittäjillä on kysyntää

Copyright: Kirsi Pynnönen

Metsäalalla puhaltavat uudet tuulet. Perinteiset koneyrittäjät ovat saaneet seurakseen myös metsuri- ja metsäpalveluyrittäjiä. Kuinka muutokset metsänomistajarakenteessa tulevat vaikuttamaan työntarpeeseen? Entä kuinka ammattitaitoinen henkilö voisi aloittaa yrittämisen?

Haetaan yrittäjähenkistä, kovaa ukkoa
Seppo Sysmäläinen on usean vuoden ajan ollut mukana Menestystä metsästä -projektissa, jonka tavoitteena on saada uusia metsuriyrittäjiä Keski-Suomeen ja tukea heidän toimintansa aloittamista. Sysmäläinen kertoo, kenestä on metsuriyrittäjäksi, ja mitä eroa sillä on, onko palkkasuhteinen metsuri vai itsenäinen yrittäjä. Menestystä metsästä -projektin aikana Sysmäläisen käsitys siitä, että metsuriyrittäjillä olisi kysyntää, on vahvistunut.

Copyright: Kirsi Pynnönen

Metsuriyrittäjälle joutenolo on syntiä
Kolme vuotta metsuriyrittäjänä toiminutta Jari Reiniä voidaan kuvata työtäpelkäämättömäksi. Jos saha ei soi saloilla, niin sitten hän istuu ajokoneen pukilla ja poimii hakkaamiaan puita kyytiin. Reinin työmuodot kattavat koko metsänhoidon ja -hakkuun kirjon. Reiniltä onnistuvat myös avaimet käteen -toimitukset.

Omia siipiään voi kokeilla osuuskunnan jäsenenä
Yritysneuvoja Jouko Varis kertoo metsäpuolen yrityksen aloittamisesta ja taustoista. Varis uskoo, että useilla alan ammattilaisilla olisi todelliset mahdollisuudet lähteä uusille urille yrittäjinä. Metsuriosuuskunta voisi olla eräs malli yrittämisen aloittamiselle.

Nettiradio Mikaelin arkistosta:

Linkit: